8.05.2010

Red Bull Kanatlandırmış !




Formula 1 İspanya Grand Prix sinde Red Bull farkı apaçık ortadaydı. Diğer araçlardan en yakını bile 0.8 saniye geride kaldı. Red Bull enerji içeceği takımı kanatlandırmış gibi görünüyor. Schumacher önemli gelişme kaydetti ve üst sıralara geldi.Son anda favorim Kubica yı geçerek 6. oldu. Sutil beni hayal kırıklığına uğrattı ilk 10 a kalamayarak. Neyse, geçişin nerdeyse olmadığı bir pistte heyecansız bir yarışa hazırlayın kendinizi. Beklentilerinizi şimdiden azaltın ki normal durumlar olsa bile heyecan yaşayasınız...

7.05.2010

iddaa tahmin # 6 - 07.05.2010


6. iddaa tahmin köşesine hoşgeldiniz. Bakalım başarı oranımızı yükseltebilecek miyiz ?

Freiburg - Borussia Dortmund # 2 -
Werder Bremen - Hamburg # 1 -
Gaziantepspor - Gençlerbirliği # 0 +
Monaco - Nancy # 1 +
Getafe - Malaga # 1 +
Real Madrid - Athletic Bilbao # 1 +
Udinese - Bari # 1 -
Aston Villa - Blackburn # 1 -

6.05.2010

Şenliklerde kim şenlenecek ??!

Geleneksel İYTE bahar şenliği haftaya başlıyor ama futbol dalında turnuvaya katılanlar için çoktan başladı.Salı günü başlayan eleme maçlarında en dikkat çeken eşleşme Enternasyonel vs Nico Team maçıydı. Enternasyonel takımının 3 oyuncusu Nijeryalı, 1 oyuncusu iranlı , 2 oyuncusu Azeri ve son oyuncusu da Iraklı idi.Böyle farklı insanların ilk defa biraraya gelerek gösterdikleri futbol performansı gerçekten beklentilerin çok üstündeydi. Nijeryalı arkadaşlarımızın ikisi Fransa da altyapıda oynamış gibiydiler. Hasan forvette ve Beşir de defansın sol kanadında Nico Team in yırtıcı oyuncuları İsmail ve Şahine soluk aldırmadılar. Buna rağmen hakemin tartışmalı kararları ve oyunun sonlarına doğru mücadeleden kopmaları Nico Team lehine 5-4 lük bir skor getirdi ve gülen taraf Nico Team oldular. En sevdiğim defans olan Fatih in olağanüstü çabasını da unutmamak gerekir.

Gelelim benim ve arkadaşlarımın takımı olan PTW ye. Hepimiz Puma'nın sponsorluğunda Passion to Win yazılı kırmızı t-shirtlerle çıktık maça. Rakibimiz Meanmachine daha organize gözükse de gol yollarında o kadar da etkili değildiler. Sonlara doğru kaleyi gören şut çekse bile defansımız topları geçirmedi, az sayıda geçen top da ya auta ya da kaleciye geldi. Gürkan'ın yaptığı hareketlerin hepsi rakip oyuncuları İbrahimoviç'in deyişiyle "sosisli almaya" gönderdi. Her zaman en çok koşan adam pozisyonunda oynayan Barış bugün de görevini üst düzey performansla yerine getirdi. Hasan ın koşuları da etkiliydi ki golü de öyle bulduk. Sahada olmasına rağmen istediğini yapamayan, koşmayı unutan yabancı futbolcumuz Dritan Debrova çok etkisizdi. Diğer maçlarda yedek oyuncularımızı da kullanıp 1-0 kazandığımız şu maç gibi başka bir maç istemiyoruz. Gol yememe konusunda istikrarımızı bozmamalı ancak gol yollarında en az 3 gol atacak kadar etkili olmalıyız. Averaj adındaki takımla maçımızı "Averaj Maçı" şeklinde geçirmek istiyoruz. Bakalım neler olacak...

5.05.2010

Trabzonspor-Fenerbahçe Türkiye Kupası Finali # 05.05.2010

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI TRABZONSPOR'UN...

Bir tarafta 27 yıldır kupa özlemi çeken Fenerbahçe diğer tarafta ise ligte amacı kalmamış Tranzonspor Ziraat Türkiye kupası finalinde Şanlıurfa GAP Arena'da karşı karşıya geldiler.



Karşılaşmada gülen taraf 66. dakikada Umut Bulut, 80. dakikada Engin Baytar ve 93. dakikada Colman'ın golleriyle 3-1 gibi bir skorla Trabzonspor oldu. Ve kupanın sahibi oldu. Karşılaşmada 55. dakikada Alex'in attığı tek gol ise Fenerbahçe'ye yetmedi. 27 sene olan kupa özlemi yine bitmedi. Kupa hayali başka bahara kaldı.

Ayrıca 1995-1996 sezonunda şampiyonluğa çok yaklaşan Trabzonspor, 5 Mayıs'ta sahasında Fenerbahçe'ye 2-1 yenilerek ligin bitimine 2 hafta kala liderliği rakibine kaptırarak şampiyonluktan olmuştu. Bu sefer 5 Mayıs'ta gülen taraf Trabzonspor oldu. Ve hesap kapanmış oldu böylece.