23.04.2010

iddaa tahmin # 4 - 23.04.2010



Bu haftaki tahminlerimi evimden yapıyorum. Pozitif etkisi olması dileğiyle :)

Bochum - Stuttgart # 2 +
Gençlerbirliği - Antalyaspor # 1 -
Werder Bremen - Köln # 1 +
Manchester United - Tottenham # 02ç -
Arsenal - Manchester City # 02ç +
Udinese - Siena # 1 +
Everton - Fulham # 1 +
Mallorca - Malaga # 1 -


Başarı yüzdesinin diğer tahminlerimden fazla olmasını bekliyorum...

21.04.2010

Bayern München - O. Lyon # 21.04.10

RoBBeN...



Karşılıklı kırmızı kartların çıktığı maçı Bayern München 1-0 ile kazandı ve rövanşa avantajlı bir skor elde etti. Önce 37. dakikada kırmızı kart gören F. Ribery takımını 10 kişi bıraktı. Sonra 2. yarıda 2 dakikada 2 sarı kart gören Toulalan Lyon'u eksik bıraktı. Dakikalar 69'u gösterdiğinde her zaman ki gibi yine Robben sahne aldı ve yine muhteşem bir vuruşla Lyon filelerini havalandırdı. Bu sezon şampiyonlar liginde 3. kez Bayern München'i zor durumdan kurtaran adam oldu. Maçın geneline gelince beklediğimden çok düşük tempolu maç oldu. Açıkçası Kırmızı kartlar ve Robben'in muhteşem golü dışında bir hareketlilik görmedim.



Her ne kadar desteklediğim Münih ekibi avantajlı bir skor elde etse de bana fazla haz vermedi. Beklentilerim 2. maçın kıran kırana olması yolunda. Münih ekibini bir de Lyon'da görmek istiyoruz beklentilerimizi tatmin edebilecek bir şekilde.

Bayern München vs Olympique Lyonnais !




Maçtaki en önemli faktörü ilk söyleyeyim, van Bommel yok! Bu durum Bavyera temsilcisi açısından aynı zamanda benim açımdan sıkıntı yaratıyor. Destek verdiğim takımın kaptanının cezalı oluşu ben huzursuz ve tedirgin ediveriyor durup dururken...
Bu hareketini görme ihtimalimizi "0" a çektiği için çok şanssızız...


Kaptan yerine büyük ihtimal Hamit ya da Pranjic i oynatacak van Gaal. Hamit oynarsa daha iyi olur gibime geliyor zira Pranjic fizik olarak hamit kadar güçlü ve mücadeleci değil, kanat oyununa daha yatkın bir fiziği var. Robben ve Ribery takımdaki yerlerini alıyorlar, Olic ve Müller de forvet hattını oluşturan ikili olacak sanırsam. Keşke Gomez oynasa dedirtiyor bana bu tercihler, ama olsun 2. yarı görmeye de razıyız , yeter ki oynasın. Defanstan söz etmek istemiyorum çünkü Lahm haricinde bu takımdaki defansları sevemedim.. Keşke Werder Bremen in defans ikilisi Mertesacker ve Naldo Münihte olsa :)


Allianz Arena da bu görüntüleri göreceğiz bu akşam !

Gelelim maçın diğer takımı, Fransız temsilcisi Lyon'a... Lyon tam anlamıyla takım oyunu oynuyor. Robben veya Ribery gibi büyük herhangi bir yıldızı yok. Bunu söylerken Govou nun oynayamayışına içim gidiyor. Bu maç oynar mı bilmiyorum da genel de yedek kalan govou bence saydığım isimler kadar büyük bir yıldızdı. Real Madrid deki Raul gibi kenarda sessiz sessiz bekliyor... Lisandro Lopez bence Münih savunmasında etkili olur, gol atar mı attırır mı bilinmez ama tehlikeli ve sıkıntılı durumlar yaşatabilir. Lyon defansının en önemli aynı zamanda cesur adamı Cris. Cris'in savunmadaki başarısını kimseyle oturup tartışmam, aynı zamanda kafa vuruşları da takımına katkı sağlıyor.


Mutlu görülen son Lyon lular olasıcalar :)


Maçın nasıl olacağına gelirsek, Lyon üst üste Bordeaux,Lille tekrar Bordeaux maçlarını oynadı. Bu maçları hangi takım oynasa enerjisinde bir azalma olur. Aynı zamanda Lyon çok da iyi sonuçlar alamadı bu üst düzey maçlardan. Moral olarak da etkilenmiştirler. Bayern München ise son haftalarda liderliği ele geçirip korumasını bildi. Bunun yanı sıra Manchester ı 3-0 dan gelip elemeleri kendilerine olan güveni üst seviyeye çıkardı. Her anlamda maçın favorisi Münihtir. Galip gelip turu geçip ordan Madride otobüsle giderler inşallah :)

Dipnot: Gomez in sol ayakla atacağı bir gol, Müller in 3 golüne bedeldir gözümde :)

19.04.2010

Fabio Bilica !!?


Bilica kuyu kazıyor ! Kendisinin mi , takımının mı , seyircilerin mi , BJK nin mi ?

18.04.2010

Formula 1- Çin GP #18.04.2010

Yağ Yağmur Yağ!!



Son zamanlarda izlediğimiz en güzel yarışlardan biriydi. Yarışa damgasını yağmur ve pitstoplar vurdu. Malezyada beklenen yağmur bu sefer kendini Çin'de gösterdi. Lastik seçimleri gerçek anlamda etkili oldular sıralamaya. Doğru lastik seçimleri yapan Jenson Button finişi göğüsledi. Yarış başlarken en önde 2 Redbull vardı. Bittiğinde ise McLarenler...

Gerçekten çok iyi yarış çıkardı McLarenler... Daha önceki yarışlarda hep geriden başlayıp yukarıya tırmanan Hamilton'un bu sefer podyum alacağını düşünüyordum nitekim de takım arkadaşının arkasında 2. oldu o da.

Günün başka iyi yarışanlarından biri de Mercedes GP Alman pilotu Nico Rosberg'ti. 3. lüğü hakkıyla aldı. Aslında 1 pit cezası ve 4 pitstop yapmasına rağmen 4.lüğü alan Alonso takdirlerin en büyüğünü hakediyor. Bu arada BoZ'un fovorisi Kubica 5. lik koltuğuna oturdu bu yarış. Ve Çin'den iyi bir puanla ayrıldı.

Bugün geçen yarış duble yapan Redbull'lar hayal kırıklığı yaratttılar. S. Vettel 6. olurken, M. Webber de 8. oldu.. Açıkçası üzüldüm Redbull'lar için. Ve Yine BoZ'un çok şeyler beklediği V. Petrov nihayet 7. Olarak ilk puanlarını aldı. O da spin atması dışında güzel bir yarış çıkardı. Bugün yağmur fazlasıyla etkili oldu. Bazıları için şans ve yine bazıları için de şansızlık oldu.. Seyri güzel bir yarıştı.. Sezonun unutulmaz yarışlarından biri olmaya aday bi yarış.


Artık takımlar Avrupaya geçicekler. Sıradaki yarış 3 hafta sonra Barselona'da. Ama İzlanda'da patlayan yanardağın külleri şu günlerde Avrupayı tehdit ediyor, bu yüzden uçak seferlerinin tamamına yakını iptal edildi. İşte bu durum takımların Çİn'den Avrupaya geçmesini engelliyor. Önümüzdeki günler Barselona yarşının akıbetini gösterecek.