9.04.2010

iddaa tahmin # 2 - 09.04.2010


Bu haftaki iddaa tahminlerim; kazanana bir sıkımlık diş macunu benden hediye :)


Mainz - Borussia Dortmund 2
Toulouse - Grenoble 1
Villareal - Sporting Gijon 1
Livorno - Udinese 2
Gençlerbirliği - Bursaspor 10ç
Mallorca - Valencia üst
Kasımpaşa - Ankaragücü üst
Twente - Heerenven üst
Napoli - Parma 1
Werder Bremen - Freiburg 1

7.04.2010

Manchester United - Bayern München # 07.04.2010

Bu Almanlar nasıl top oynuyor?

Muhteşem bir şampiyonlar ligi maçını daha geride bıraktık. Resmen tadı damağımda kaldı. Dün akşamki Barcelona-Arsenal maçından sonra bu maçla futbol denilen şeyin tadına bir kez daha vardım.
Gelelim gecenin maçına...
2-1 lik skor avantajıyla Old Trafford'a gelen alman panzeri Bayer München ev sahibi Manchester United'a karşı turu arıyacaktı. Başlama düdüğü ile Manchester United'ın golü bulması arasında ilk maç olduğu gibi fark yoktu. İngiliz ekip Gibson ile 3.dk'da golü buldu. Manchester bir kez daha maça 1-0 üstün başladı. Bayern münchen daha ilk golü sindiremeden bu kez dk 7'de Portekizli Nani Takımını 2-0 öne geçirdi. Skor avanatajı ile gelen Almanlar şoka girdiler. Maç çok hızlı başlamasına rağmen gollerden sonra tempo düştü. Maçın kontrolü ev sahibinin elindeydi. Dakikalar 39'u gösterirken Olic ciddi bir gol pozisyonundan yararlanamadı.Bu pozisyonun 2 dk sonrasında Nani bir kez daha sahne aldı ve Kırmızı Şeytanlara 3. golü de kazandırdı. Ev sahibi turu garantileme havasına tam girecekti ki 5 dakika önce pozisyonu değerlendiremeyen Olic bu kez topu iyi takip etti ve Van der sar'ın yanında ustaca ağlara yolladı ve Bayern'e can verdi. Maçta ilk yarı bu skorla bitti.



2. yarı yine tempolu başladı. Ama devrenin hemen başında Rafael 2. sarı karttan kırmızı gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. ingiliz ekibin 10 kişi kalması Bayern'e moral verdi. Kırmızı karttan sonra Manchester forveti 1 e düşürdü.Defansı sağlamlaştırmak için 4-4-1'e geçti. Anlaşılan kontradan gol bulmayı umuyorlardı. Yine o dakikadan sonra bitmek bilmeyen Bayern ataklarını da izledik. Nitekim 73. dk'da Robben'den muhteşem bir gol geldi. Ribery'in ortasına Robben yarım volelik bir vuruş yaptı ve sokru 3-2'ye getirdi. Bayern München resmen küllerinden doğdu bu dakikada. Bu sefer şoka giren İngiliz ekipti. Maçın sonuna kadar ev sahibi ekip varlık gösteremeyince turu Bayern söke söke aldı. Maçın başında kötü başlayıp sonunda yine gülen Almanlar oldu.



1 kırmızı kart sonucu maçın gidişatının ne kadar değişebildiğini gördük. Raffael'in gördüğü kart Kırmızı şeytanlara pahalıya patladı. Bakalım ilerleyen zamanda Ferguson, Rafael için nasıl bir yol çizicek. Ayrıca herkesin beklediği Manchester United-barcelona finali böylece yok oldu.

6.04.2010

Barselona-Arsenal # 06.04.2010

Messi sen insan mısın?





Arsenal, Gallas, Fabregas, Van Persie, Song ve Camphell gibi yıldızlarının eksikliğiyle geldi Barselona’ya. Bu yıldızlarının yerine Nasri, Bendtner, Walcott ve Rosicky gibi oyuncularını oynattı. Arsenal’ın bu oyuncularla ne yapacağı merakla bekleniyordu. Barselona’da oyuncu sıkıntısı yoktu ama bence sadece bu maça konsante değillerdi. Nitekim hafta sonu Real Madrid maçı da vardı. Bu yüzden akıllarının bir bölümünü o maç meşgul ediyordu.

Maç başladığında ilk 15 dakika maç ortada gitti. İlk maçın etkisinden olacak ki maç çok sıkıcı geldi. Hatta 2-2 in Barselona’ya yeticeği için saldırmayacağını bile düşünüyordum. Derken dk.18 de Arsenal kontra ataktan Bendtner ile golü buldu. İngiliz ekibinin golü bulmasıyla maçın hareketlenceğini düşünüyordum. Ama bu kadarını kimse tahmin etmemiştir. Barselona 3 dakika sonra Arsenal defansının topu bir türlü kale önünden çıkaramaması sonucu eşitliği Messi ile sağladı. Arkasından gelen 6-7 dakika çok hareketliydi. Dakikalar 37’yi gösterirken Messi br kez daha sahneye çıktı ve takımını 2-1 öne geçirdi. Barça yediği golün baskısını hiç yemeden işleri düzeltmişti. Ama Barça durmak istemiyordu. Lionel Messi bir kez daha kendini gösterdi. Kendinin ve takımının 3 golünü attı. Arsenal adeta şok geçiriyordu, eksikleri kendilerini hissetiriyordu. İlk yarı bu şekilde sonuçlandı.



2. yarı tekrar Barselona’nın baskısıyla başladı. Buna karşılık olarak Arsenal 2 kontra atak buldu ama yararlanamadılar. 2. Yarının ortalarına doğru maç iyice sakinleşti. Karşılıklı pozisyonlar buldular ama çok ciddi değilllerdi. Maç böyle biter diye düşünürken artık insan olmadığını düşündüğüm Messi Arsenal defansını darmaduman ederek 4. golü buldu. Barça böylece adını yarı finale yazdırdı.



Maçın başında Arsenal'ın eksiklerinden dolayı fark olacağını düşünenler yanılmamıştı.Barselona turu adeta şov yaparak aldı. Arsenal için üzgünüm ama Barça da hakkıyla turu aldı. Barselona'ya yarı finalde başarılar diliyorum.

5.04.2010

Barcelona - Arsenal # 06.04.2010



" Takımımızdaki eksikler, Fabregas, Arshavin, Gallas, van Persie ! Tam 8 kişi ! Buna inanbiliyor musunuz ?" diyor Arsené Wenger , bunların yanında Song sakat ve Campbell ın durumu da kritik, ama yine de umutlu. Şöyle devam ediyor röportajına ; " Samir Nasri bu maçtaki en önemli oyuncumuz olacak, Fabregas ın yokluğunda yaratıcı olarak onu kullanacağız. Kanatlara da iyi önlem alırsak turu geçme şansımız var."



Evet gerçekten hala turu geçebilir Gunners. Çünkü ilk maçta Messi nerdeyse hiç yoktu. Buradaki en önemli faktör Gael Clichy ! Genç sol bek, gerçekten Messiye adım attırmadı. Camp Nou daki maçta sağ kanatta muhtemelen Eboué ve Walcott oynayacak. İlk golü getiren kanattı burası unutmayalım.

Walcott diyor ki Barcelona enerjimize şaşırdı. Arsenal aynı erejiyi gösterebilirse bu maçta da şaşırabilirler. Zira hafta sonu oynanan Barcelona - Athletic Bilbao maçından önce İbrahimoviç de sakatlandı ve büyük ihtimalle oynayamayacak bu önemli karşılaşmada. Olur da hafta sonu olduğu gibi Rijkaard ın yetiştirdiği altyapı elemanları hırslarını sonuna kadar sahaya yansıtıp bu takımın aslarından olmak isterlerse , İbrahimoviç in yokluğundan zarara uğramış olmazlar.

Maçın kilit adamı olabilecek bir sürü oyuncu varken ben Chygrynskyi ye oynuyorum. Oynarken görmeye alışık olmadığımız 23 yaşındaki genç stoper atağa çıkma konusunda çok akıllı. Ancak bakalım fizik gücü Bendtner le kapışmaya yetebilecek mi ? İyi veya kötü, nasıl oynarsa oynasın kilit adam budur benim gözümde ...



Barcelona nın hafta sonu oynayacağı maç mı daha önemli yoksa bu mu ? Bunu da düşünüyordur Guardiola... Kimle mi oynuyor dediniz ? Real Madrid ! El classico desem ?Bu durumda Real Madrid yorgun bulursa Barclonayı, kimse önleyemez şampiyonluğu...

4.04.2010

Malezya Grand Prix # 04.04.2010



Malezya Grand Prix i beklendiği gibi başlamadı. Yağmur hiç yüzünü göstermedi bu yarış ve bu durum sonucu arkada kalan büyük takım pilotları öndeki yavaşları birer birer geçti. Geçişlerde fazla heyecan duyamadık çünkü yarısı pit stoplar esnasında diğer yarısı da bazı pilotların yarış dışı kalması sayesinde gerçekleşti.


Dünkü beklenmeyen yağmur, piste geç çıkmayı tercih eden büyük takımların bütün planlarını bozmuştu. Bu yüzden alışılmışın dışında pole pozisyon ve arkasındakiler Ferrariler ve Mercedesler değildi. Bugün yine yağmur söylentileri içinde Weber’in liderliğiyle bir yarış başladı. Startın verilmesiyle birlikte Red Bull takımı çok iyi bir çıkış yaptı. Vettel ilk virajda takım arkadaşı Weber’i geçerek liderliğe oturdu. Temiz ve problemsiz bir start oldu. Startın en başaralı ismi Hamilton’du. 20. sırada başlayan 12, sıraya kadaryükseldi ilk 3 turda. Yarışın 10. turunda pistlere yeniden dönen Michael Schumacher’ın aracı arıza verdi ve efsane pilot yarışa son noktayı koydu. 32.tura kadar pite girmeyen Hamilton 2. sıraya kadar yükseldi. Pitin ardından 8. olarak tekrara piste döndü.. Tabiki 3. olan Rosberg’i de unutmamak lazım. Sessiz sedasız temiz bi yarışla kürsüde yerini aldı. Ve yine sessiz sedasız bi yarış bitiren de Kubica idi. O da Renosu ile 4. oldu. Force India'nın Alman sürücüsü Adrian Sutil, Malezya'da oldukça güçlü yarış çıkaranlardan biriydi ve Lewis Hamilton'dan gelen baskıya cevap vererek 5. olmayı başardı. Sutil’e yaptığı sıkı baskıya rağmen geçemeyen ve bence günün kazananı Hamilton 6. sırada yarışı bitirdi. Formula 1 de geçilmemeyi çok takdir etmişimdir. Avustralyada Kubica dan sonra Malezya'da da Sutil'i tebrik ediyorum. Bu arada Ferrariler de çok iş çıkarmışlardı. Arkadan başlamalarına rağmen ilk sıralara kadar çıktılar. Fakat son 2 tur kalaya kadar Fernando Alonso Button’ı geçmek için çok zorladı. Ama Ferrari bu zorlamaya dayanamadı ve dumanlar çıkartarak durdu. Alonso için kötü bir bitiriş oldu. Felipe Massa ise 7. olarak Pilotlar klasmanında liderliği aldı. J. Button ise 8. sırada finish gördü.


Yarışın hayal kırıklığı her zaman olduğu gibi Vitaly Petrov oldu benim açımdan. Bu sefer iyi başlayamadı. Yarışta yaptığı en büyük etkinlik Hamilton'ın atağına cevap vermesiydi, bana heyecanlı dakikalar yaşattı... Artık Petrovu desteklemiyorum , yeni pilot bekliyorum bu Rus yerine.