22.05.2010

Usta vs Çırak !



Her ne kadar başlığımda ondan "Çırak" diye bahsetmiş olsam da onun artık yeni bir usta olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliri. Tabi ki Mourinho dan bahsediyorum...

Bu akşam oynanacak Inter - Bayern Münih Şampiyonlar Ligi Finalinde kozlarını paylaşacak iki teknik adam. Haberler ise hep usta çırak ilişkisi yönünde. Kimilerine göre boynuz kulağı geçiyor kimilerine göre ustanın çırağına öğretmediği bir numarası her zaman mevcut. Ama ya çırak ustanın numarasını çaktırmadan öğrendiyse ?



Sonucu ne olursa olsun Avrupa'nın ligler bakımından en büyük ligi olan Şampiyonlar Liginde finale çıkmak zaten "büyük usta" olunduğunun göstergesidir. Kimse tesadüfen ya da şans eseri olarak bu yüce mevkiiye gelemez.Bayern Münih gibi bu sezon geçmiş sezonların derin izlerini rahatlıkla silip 3. kupasına uzanmayı bekleyen bir takıma karşı,taktik deha tarafından yönetilen ve bazı takımlar tarafından küçük görülerek gönderilen ya da takasa tabii tutulan oyuncularla önlerindeki iki hedefe başarıyla ulaşıp yine 3. sünü arayan bir Inter olacak sahada.Finalin Santiago Bernabeu da oynanacak olup iki takımın da en önemli oyuncuları sayılabilecek Sneijder ve Robben in Real Madrid'den gönderilmiş olması taraftarların pişmanlığını ikiye katlayacak.




Tahmin değil de gönlümden geçen Bayern Münih in kupayı kazanması... 99 daki finalin ardından kupayı alıp Alman futbolunu kendine getirmeleri için en önemli fırsat diye düşünüyorum. Önümüzdeki dünya kupasını da düşünerek sakatlık olmadan güzel bir maç olmasını diliyorum ve kadroları veriyorum ;

Inter: Cesar, Maicon, Lucio, Samuel, Chivu, Zanetti, Cambiasso, Sneijder, Pandev, Eto'o, Milito.

Bayern Münih: Butt, Lahm, Demichelis,Van Buyten, Badstuber, Hamit Altıntop, Van Bommel, Schweinsteiger, Robben, Olic, Muller.


Dipnot: Şampiyonlar Liginde başarısız diye Inter i bırakıp Barça ya giden ibrahimoviç gibi , Lucio da Münih i bırakıp Inter e gitmişti. İbrahimoviç hedefine ulaşamadı,bakalım Lucio nolacak ?


19.05.2010

Penaltıda Kural Değişikliği !


2010 Dünya Kupaso öncesi FIFA önemli bir yazılı kural değiikliği yaptı. Şöyle ki; eğer bir oyuncu penaltı atışını kullanmak üzere topa gelirken yavaşlar ve kaleciyi "yanıltırsa" oyuncu sarı kart görecek atış tekrarlanacak.


Bu kuralın mantığını anlayamadım. Hem o zaman şöyle bir durum ortaya çıkar. Kaleci de sağa sola hareket ederek vurucuyu yanıltmamalı. Eşit bir durum söz konusu olması için kurala bu da eklenmeliydi.
Hem ayrıca kaleciyi yanıltmak lafını da sevmedim. Banane arkadaş, yanılmasın kaleci ! Zorla mı köşe seçip bir tarafa atlatıyoruz onları, madem vuracak oyuncu yavaşlıyor , sen de uçma !

Şampiyonluğun Ardından !



Herkesin bildiği gibi 2009-2010 Turkcell Süper Lig şampiyonluğunu Fenerbahçenin Trabzonspor la 1-1 berabere kalmasıyla Beşiktaş'ı 2-1 yenen Bursaspor kazandı ve 5. büyüğümüz oldu. Asıl olay şimdi başlayacak çünkü Bursaspor altyapı olarak şampiyonluğa hazır mı değil mi belli değil. Şampiyonluk gecesi Ertuğrul sağlam "stadımız UEFA kriterlerine uymuyor. En yakın zamanda gerekli düzeltme ve büyütmeleri yapıp eylül ayında oynanacak şampiyonlar ligi grup maçlarına yetiştireceğiz." bilgisini vermişti. Bu söylemin ardından ben de demiştim ki "futbolcu kaliteniz" de yeterli değil gibi gözüküyor hocam. Keşke gidip balkanlardan uygun fiyata tecrübeli ve kaliteli isimler getirebilseniz...Çünkü Galatasaray başarısını bu isimlere borçlu. Genel olarak balkanlarda spora bakış açısının farklı olduğunu bildiğimden bu yorumu yapabiliyorum. Hani Galatasaray kadar olmasa da, en azından grupta birkaç puan alıp UEFA ligine kalabilecek kadar bir başarıyı yakalayabilmek için en uygun bölge gibi gözüküyor. Brezilya'nın sıradan herhangi bir oyuncusunu alacağınız fiyata en basit artı yön olarak milli takım tecrübesi olan bir Bulgar,Sırp ya da Rumen bir oyuncu alabilirsiniz...



Ve bugün sürekli takip ettiğim gazetemi elime aldığımda okuduğum haberle benim dediğimin yapılmaya çalışıldığını gördüm. Bursa yöneticisi diyordu ki "Balkanlardan 3 adet oyuncu alacağız. Toplamda 4 oyuncu alacağız ve toplam maliyeti Alex'in 4 te biri kadar olacak." Bu söylemden "sanki benim dediğim yapılmış gibi" mutlu olmamın yanı sıra aynı zamanda tedirgin de oldum. Çünkü fiyat çok uygundu. Bu kadar ucuza gerçekten kaliteli oyuncu alınır mı bilemem. Ama şöyle bi düşünürsek, dünya kadar para verilip alınan Guiza var mesela... Ya da menajer cepçiliği sayesinde 100 e alınacak Afrikalı oyuncunun 500 e alınması olaylarını yaşadığımız , futbolcu değerinin haketmediği kadar yüksek olduğu ülkemizde ucuz topçu görünce kötülemeye başlamamız normal sanki... Unutmayalım ki aldığı paradan çok yaptığı işi konuşturanlardır büyük adamlar. He bu arada Ertuğrul Hoca, sen Rijkaard ın kaçta kaçı kadar para alıyorsun ??

17.05.2010

SazanSpor




Dün gece hiç tanımadığım bir fenerliye, sırf İKİ DAKİKA sevinsin diye, usulca sokulup, BURSA "BERABERE" dedim...

16.05.2010

Webber Monaco'nun Galibi !






Bugün yapılan Monaco Grand Prix'sinde sürpriz olmadı ve yarışı pole pozisyonundan başlayan Avustralyalı Red Bull pilotu Mark Webber kazandı. Bu sonuçla 2010 sezonu puan sıralamasında takım arkadaşı Sebastian Vettel le birlikte 78 er puana ulaştılar ancak galibiyet fazlasıyla Webber 1. sırayı aldı. Vettel aynı zamanda Monaco'da startta Kubica'yı geçerek 2. olurken Kubica da 3.lükle yetinmek zorunda kaldı. Yapılan hata ve kazalar sonucu güvenlik aracını birçok kez pistte gördük. Aradaki farklar hiç açılmadı buna rağmen Alonso'nun zayıf takımları geçmesi dışında geçiş yok sayılacak kadar azdı. Bir de Schumacher'in son turda güvenlik aracı pistten çıktığı anda Alonso'yu geçişi var ki yarış boyunca görülmeye değer en önemli hareket gözümde... Schumacher Alonso'nun bir anlık dalgınlığından yararlanıp 6. sıraya geçmeyi başardı. Pist etrafındaki renkler de olmasa Monaco'da yarış yapmaya gerek yok denebilir. Sıralama yapılıp sonucu belirleseler de olur hani. Renault lar böyle yüksek hız değil de çabukluk ve ivmelenme gerektiren pistlerde iyi ama bakalım diğer yarışlarda ne gibi sonuçlar alacaklar. Force İndia ların ikisi de puan aldı ama Petrov yine yarışı bitiremedi. Ne şaşırtıcı değil mi :)





Her neyse 2 hafta sonra ülkemizde yapılacak bu güzel organizasyona katılımın yüksek olması bekleniyor.Biletler hiç olmadığı kadar ucuzlamış ve taksit imkanları bile var. Yaşadığım yere 9 saat mesafede olmasaydı ben de gitmeyi isterdim. İmkanı olanların gitmelerini şiddetle tavsiye ederim, o kadar arabayı ve çıkardığı gürültüyü başka bir yerde duyabileceğinizi sanmıyorum çünkü...