20.11.2010

Bu da Kim !

İşte Avustralya milli takımının dağınık saçlı genç görünümlü orta sahası Jedinak ve Gençlerbirliğindeki tipik Anadolu insanı görünümlü Jedinak !


Not: Tanımayanlar için ilk resimdeki beyaz formalı, ikinci resimde ise ayakta duran kırmızı-siyah formalı arkadaş...

19.11.2010

Şampiyonluğun Mimarı

Formula 1 de sezon bitti ve tarihin en genç şampiyonu Sebastian Vettel oldu. Zaten bu sezondan önce yer aldığı 3 sezonda değişik atmosferlerde elde ettiği puanlar,kürsüler ve birincilikler bu pilotun şampiyon olacağının müjdesini veriyordu. Yağmurlu Amerika yarışında ilk sırada yer almasıyla dikkatleri üzerine çekmişti ve bu sezon iyi bir takımla şampiyonluğu elde edebilecek kalitede olduğunu gösterdi.


Kimilerine göre Cristian Horner , takım patronu olarak en büyük pay sahibi, kimileri ise Vettel in 1. pilot olarak tutulmasından kar elde ettiğini düşünüyor. Şöyle bir gerçek var ki Vettel son yarışa kadar hiç şampiyona liderliğine yükselemedi.Son yarışta mucizevi bir şekilde kendisini de şaşırtan olay gerçekleşti.

Sezon boyunca takım arkadaşı Webber le (ki uzun süredir, Jaguardan beri takip ettiğim iyi bir pilottur) yaşadığı tartışmalar manşetlere taşındı. Aralarında geçen sert rekabet bazen istenmeyen sonuçlar doğurdu ve buna rağmen takımlar klasmanında şampiyonuğu çoktan garantilediler.


Vettel , Formula 1 de yarışan en genç pilot olma rekorunu kırdı. Ardından da en genç şampiyonluk geldi. Peki bu büyük olayın yaratıcıs, şampiyonluğu mimarı kim ?


Formula 1 camiasını şöyle böyle takip edenlerin pek de bilmediği bir adam. Michael Schumacher ! Vettel i küçüklüğünden beri tanıyıp ona karting günlerinden beri destek veren bir efsane. Belki de bu yüzden efsane, hiç bir zaman kibir yapmayan, sadece ve sadece yarışmak isteyen, elinden geldiği kadarıyla rakiplerini tehlikeye sokmadan yarışan bir efsane.


Ufak bir araştırma yapıldığında açıkça görülüyor ki Vettel-Schumacher ikilisinin yanyana çekilmiş pozları oldukça fazla ve dostluklarının ne kadar iyi olduğunun göstergesi. Sebastian Vettel , Schumacher hakkında " Hayatımdaki 3 Michael den en önemlisi." diyor ve diğer ikisi de Michael Jackson ve Michael Jordan.. Sözü fazla uzatmaya gerek yok. Adam olacak çocuk bir efsanenin gözetiminde hakettiği yeri erkenden elde ediyor.


Keşke eski Formula yarışçılarının çocuklarını kayırarark bu aleme sokması engellense ve gerçekten Vettel gibi başarılı pilotlar kendine daha çok yer bulabilse. Keşke yarın Hakkinen,Prost,Barichello da birilerinin elinden tutup şampiyonluğa yol açsa...

17.11.2010

Oğuzhan Özyakup



Arsenal alt yapısında oynayan ve zamanında Hollanda u-17 milli takımının kaptanlığını da yapmış bir futbolcu ve şu sıralar PSV nin A takımına transferi söz konusu.İbrahim Afellay ın Barcelona meselesi herkes tarafından bilinir olduğu için PSV böyle bir yola başvuruyor sanırım.
Kendisi 1992 doğumlu ve Avrupa'nın en üst düzey liglerinden olmasa da kayda değer Eredivisie de forma şansı bulması , gelişimi açısından çok ama çok önemli. Eğer 18 yaşında A takımda problemsiz ve yeterli güçte forma şansı bulabilirse Türkiye bir gurbetçiden daha istediğinden fazla yararlanabilmiş olacak. Tabii Oğuzhan bizim milli takımı seçerse..
Zamanında Fatih Terime laf sokmasıyla gündeme gelmişti ve dediklerinde haklıydı. Eğer yarın beni milli takıma çağıracaksalar düşünürüm. Biz futbola bugün başlamadık çocukluğumuzdan beri oynuyoruz ama bizim görmezden geliyorlar demişti.


Hiddink'in başlattığı değişim hareketinin bir parçası olmasını gönülden isterim. Her ne kadar Hiddink yanlış adamları kadroya almış ve almaması gereken oyuncuları dışarıda bırakmış olsa da eski zihniyetten kurtulmuştur ve doğru oyuncuları bulacaktır. Bizim düşünemediklerimizi bile sahaya sürecektir ve daha da önemlisi bu hareketle dizginleri eline aldığını göstermiştir. Oğuzhan ülkemizin çoğu zaman geri kaldığı futbol zekasına büyük katkıda bulunabilir. Arsenal in internet sitesinde yazdığı kadarıyla asistleri ve oyunu okumadaki başarısıyla ön plana çıkıyor, yani bizi istemeyen Mesut'un küçüklüğü dersek problem olmaz sanırım.

Küçük yaşta büyük tecrübeler elde etmiş öyle ki u-16 ve u-17 avrupa şampiyonalarında finale yükselmiş ve ikincisinde kaptanmış.Wenger in eğitiminden geçmiş ki kariyerinin en önemli hamlesidir şu ana kadar. Fabregas 24 yaşında dünya çapında bir yıldız olabiliyorsa ve bunu 16 yaşından beri göz göre göre yapabiliyorsa Wenger sayesindedir. Yaş ortalaması 20 yi geçmeyen takımlarla her sene Premier Lig de ilk 3 e oynayabilen başka bir takım bulunamaz.


Umarım beklentilerim gerçekleşir, bu çocuk PSV de ilk 11 de yer alır, milli takımımızı seçer ve bize geleceği getirir. Ailesi Trabzonlu ve milliyetçilik duygsunun ön plana çıkmasını bekliyorum. Milli takıma gelmezse ne olur ? Hiç bir şey olmaz biz daha nica Oğuzhanlar yetiştiririz. Mehmet Ekici röportajında Almanya için oynamak aklımdan bile geçmedi dedi ve de Türkiye'ye yakışan bir futbolcu olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Bize böyle adamlar lazım, zaten aklının ucundan dahi geçiyorsa gelmesin, burası Türkiye, ama iyi ama kötü profesyonellik her zaman 2. planda...

15.11.2010

Casillas'ın Refleksi

Topları tutmadaki başarısı tartışılamaz ama bakın tribünden atılan top şeklindeki gazeteyi nasıl yakalıyor. Yakaladıktan sonra da geri atarmış gibi yapması çok eğlendirici :)

14.11.2010

Takım İçin !

Büyükten de büyük, kelime anlamıyla "efsane golcü" lerden biri bu adam. Ole Gunnar Solskjaer. Bizim forvetlerimizden hangisi takımını düşünerek 80 metre depar atıp rakibin gol atmasını engelleyip kırmızı kart görüp oyundan atılmayı normal karşılar ? İşte bu yüzden efsanedir bu adam, takımını her zaman kendinden büyük gördüğü için ...

Takip Listem #6 - Zydrunas Karcemarskas

Evet başlıkta belirtilen ismi okuması zor, zaten formasında da Karce yazıyor sadece. Ülkemiz takımlarından Gaziantepspor da oynuyor ve oldukça da başarılı. Daha önce Dinamo Moskova takımında yer almış ancak daha iyi bir kulübe gidememesi kötü olmuş. Zira Litvanya milli takımı formasını 51 kez giymiş ve uzun seneler de giyecek. 27 yaşında ve kaleci olduğunu düşünürsek 10 yıl daha rahatlıkla aktif futbolda yer alabilir.

Sevdiğim yönlerinin başında topu yakaladıktan sonra oyuna çabuk sokması, ve bunu bilinçli yapması yer alır. Çabuk oynayayım diye boşa pas vermiyor, bilerek ve isteyerek top yolluyor. Refleks olarak çok çok iyi. Alışma süreci diye bir şey varsa bunu çabuk atlatmış. Boyu yerinde ve hava toplarında avantajını iyi kullanıyor. Galatasaray'ın kaleci aradığı günlerde ilaç gibi bir kaleci. Zaten kendisini ilk Galatasaray - Gaziantepspor maçında seyretmiştim ve o gün kıvılcımları farketmiştim. Sonuç olarak gayet iyi kaleci ve süper ligdeki her takımda oynayabilecek kapasitede..