24.05.2011

Takip Listemin Akıbeti !

Yıl boyunca çok fazla olmasa da birkaç tanınmamış yüz hakkında bilgi verdik buradan. Bakalım şimdi bu oyuncular neler yapıyor !


Karcemarskas

Gaziantepspor'un Spor Toto Süper Lig'de 4. olmasında büyük katkı sağlayanlardan biri. Tabiki Tolunay Kafkas, Olcan Adın, defanstaki Danny ve genç forvet Cenk Tosun, Litvanya milli takım kalecisinin daha üstünde katkı yaptılar. Ancak Karcemarskas iyi kaleci olduğunu 31 gol yiyerek gösterdi. 31 gol ilk baktığınızda fazla gibi gelebilir ancak ligimizde 33 golün altında (Gaziantep takımı 33 gol yemiş) sadece 2 takım var.


Martin Harnik

Takımı Stuttgart zor günler geçirirken 8 golle belki de ligde kalmasına büyük yardım yapan oyunculardan biri Harnik. Sadece 17 maç ilk 11 de başlamasına rağmen 8 gol iyi sayılır. Bunun gibi bir de Mönchengladbach'ın genç yeteneği Marko Reus da takımına iyi katkı yapmıştır , ancak onu yazmadık. Stuttgart Avrupa Ligi'nde tur atlarken Martin Harnik de 5 gol kaydetti. Cacau ve Pogrebnyak takımın as oyuncuları olmasına rağmen onlardan sadece 1 gol geride kaldı. Demek ki takip etmeye değer bir oyuncuymuş.


Sven Bender

Borussia Dortmund'un yıllar sonra gelen şampiyonluğu ve Nuri Şahin'in Real Madride transferi konularında en büyük rolü oynayan oyuncudur bana göre Bender. Nedenini şöyle açıklayabiliriz, günümüz ideal orta sahalarının defansa yönelik oyuncularından olmasına rağmen çok fazla koşar ve sürati iyi olduğu için takımı hızlandırır. Orta sahanın dinamosu tabiri sanki bu oyuncu için yapılmış diyebiliriz.. Bu sezon Nuri'nin yerine de koşması ve ikili mücadelelerde gösterdiği çaba gerçekten takdire şayan. Tüm takım gibi o da çok genç ve önü çok ama çok açık. Benim gözümde Gattuso'nun sinirleri alınmış olanıdır kendisi.


Bastian Oczipka

Bir kaç maçını seyrettikten sonra iyi oyuncu olduğunu düşündüğüm Oczipka beni biraz şaşırttı. Başka takıma transfer oldu mu bilmiyorum ancak takımı Saint Pauli küme düştü. Zaten Oczipka da sadece 21 maçta forma giyme şansı bulabildi. Sanıyorum yanılmışız...


Alessandro Matri

Cagliari'deyken görüp beğenmiştik kendisini. Sonra forvet krizine giren Juventusa geldi ve lig sonunda gol krallığında 20 golle 4. durumda. Fazla söze gerek yok, Matri gerçekten golcü !


Jose Callejon

Barcelona'nın ezeli rakibi Espanyol'un forvet ve forvet arkası oyuncusuydu Callejon. Ancak bugün öğrendiğim kadarıyla Real Madrid ile 5 yıllık sözleşme imzalamış. Sanmıyorum ki sürekli forma şansı bulsun ama Real Madride transfer olmak bile başlı başına bir iş. Yüzümüzü kara çıkarmadı :)