23.02.2011

Avrupa Ligi Tahminleri

Geçen hafta avrupa liginde 5 maça sistemle 281 lira kazandım ve bu hafta da tahminlerimi paylaşayım dedim. Oynadığım 5 maç 90 oranlı oluyordu ve sistem yapmasam 540 lira alacaktım, herneyse geçelim tahminlere ...

Stuttgart - Benfica 1
Braga - Lech Poznan 0
Villareal - Napoli 1
PSG - BATE 1
Liverpool - Sparta Prag 1



ve Haftanın Birincisi..


Uzun süredir katılmakta olduğum Spor Toto Süper Lig tahmin yarışmasında bu hafta birinciliği elde ettim. Genel toplamda derecem üst sıralarda, kötü sayılmaz. Bu mutluluğumu sizinle de paylaşayım..




22.02.2011

Futbolun Irkı


Son dönemlerde bir hayli azalsa da artık tek bir yerde meydana gelen ırkçılık konulu tepkilere bile katlanamaz olduk. Aslında doğrusu da bu değil mi ? Belki de değil..


Hemen kızmayın, ilk önce okuyun. Bilindiği üzere birçok futbolcu ırkçılığa maruz kaldı, Barcelona'nın yıldızı Eto'o da , Panathinaikos'lu ecnebi tabirle "overrated" futbolcu Djibril Cisse de. Düşününce görüyoruz ki bunların bir ortak noktası var. Bu adamlar çeşitli ayrımlanabilir ırkların iç içe yaşamadığı yerlerde top oynarlarken oluyor bu olaylar. İspanyada kaç tane siyahi vatandaş var mesela, yok desek yeridir. Aynı şekilde Yunanistan da öyle değil mi ?

Aslında bu durumun hoş görülecek ya da yadırganacak bir tarafı da yok , çünkü insan ne adını, ne fiziksel özelliğini, ne ırkını ne de memleketini seçebilir.. Bana küçükken öğretilen en temel şeyi "ırkçılık yapanlar" öğrenememiştir: Bir insanla , elinde olmayan sebeplerden alay edemezsin ! .Bu konu çok hassastır çünkü özünde herkes ırkçılık yapar, kimse Mevlana'nın dediği gibi hoşgörüde deniz gibi olamaz. Fakat bu ırkçılık mümkün olduğunca günlük hayatta dışa yansımaz...


Bakın bu durum sadece "FİZİKSEL fark" olduğu için böyledir, çünkü Yunanistan'da da İspanya'da da farklı ırklara mensup halklar yaşamaktadır. İspanya'da Katalanlar, Endülüsler, İspanyollar ve Bask bölgesinde yaşayanlar bir arada yaşamaktadır. Kimse de gidip bu adamlara ırkçılık yapmaz, en azından belirgin olarak yapamaz. Yaparsa koskoca devletin medya odağı olarak yargılanır. Hatta Pique ve Ramos'un ibretlik bir videosu vardır ki Ramos da kime posta koyacağını iyi bilmiştir .Zira aynı hareketi Puyol ya da Xavi karşısında yaparsa problem çıkar.Bakmayın gazetecilerin güldüğüne, Ramos gayet ciddidir ve bunu sindiremez bir edayla bakınmaktadır. Alay geçer gibi gülümsemesi de aşağıda bariz belli olur..





Asıl problem dışarıdan gelip "içeride" bekleneni veremeyenler ya da tam tersi, beklenenin fazlasıyla verip rakip takıma kapak yapanlardır. Eto'o ne zaman ıslıklansa, hep rakip takımın seyircileridir bunlar, çünkü gururlarına yediremezler böyle bir onlara göre 2. sınıf insandan gol yemeyi. Aynı meseleyi İsveç adına tartışacak olursak Henrik Larsson ülkenin gelmiş geçmiş en önemli futbolcusudur belki de , en çok gol atan da, avrupada en çok oynayan da O'dur. Hiçbir İsveçli de bu adamı dışlamaz, çünkü ülkelerini gururla temsil etmiştir.

Bu dünyada birbirini sevmeyen ülkeler, savaşlar olmasaydı belki o zaman ırkçılık olmazdı. Sanıyorum bu olguyu kaldırmak çok zor, internete düşmüş dosya gibi yasaklanması da imkansız. Verirsin kocaman cezanı , beklersin bir daha olacak mı diye..