24.01.2011

Önem Sırası ..



Bayern Munich takımı bu adamı aldığında itirazlar bitmek bilmed. O kadar para etmezmiş, Klose varken bu adama ne gerek varmış , zaten Oliç de iyiymiş.. Kendisi hakkında söylenenlere kulak asmayanları aslında pek sevmem, hele hele daha o dakika çıkıp cevabı verebilecek durumdayken !


Mario Gomez geldikten sonra futbolu az çok takip eden birisi onun hangi takımda oynadığını bile kestirmekte güçlük çekebilirdi. Neredeyse hiç oynamayan, sürekli yedek takılan bir oyuncu. Dünya kadar para alıyor olması mı acaba bu suskunluğun sebebi diyorduk. Yanılmışız işte, kişiliğiymiş..

Klose nasıl olmayan penaltıya "hocam penaltı yoktu" diyebiliyorsa, tam oyuna gireceği sırada takımı gol attığında " gol oldu ben girmesem de olur, gereksiz değişikliğe lüzum yok" diyerek takımı düşündüğünü gösteriyorsa Gomez de takımın iyiliği için sesini çıkarmamış. Nasıl ki Totti , "Roma ailemden değersiz değil" diyerek takımına ne derece bağlı olduğunu ortaya koyuyorsa, Mario Gomez de bu yolda gidiyor. Son yaptığı açıklamada "hedeflerim, takımımınkilerden çok daha önemsiz" diyerek ,Türk futbolunda olup "doğuştan X'liyim" diyen ama sahada rakip oyuncuymuş gibi oynayanlara da taş atmıştır sanıyorum..


Hedeflerine ulaşmak için 2 yıl beklemiş, ancak fırsat bulduğunda bomba gibi patlamış , 26 maçta 23 gol atarak adeta Messilerle C.Ronaldolarla kapışmaya başlamış .. Bu denli büyük bir oyuncudan "hedefim Barcelona" lafı duyulsa yadırganmayacakken, benim hedeflerimin ne önemi var diyebiliyor... Haftanın "helal olsun" u seçiyorum kendisini..