6.04.2010

Barselona-Arsenal # 06.04.2010

Messi sen insan mısın?





Arsenal, Gallas, Fabregas, Van Persie, Song ve Camphell gibi yıldızlarının eksikliğiyle geldi Barselona’ya. Bu yıldızlarının yerine Nasri, Bendtner, Walcott ve Rosicky gibi oyuncularını oynattı. Arsenal’ın bu oyuncularla ne yapacağı merakla bekleniyordu. Barselona’da oyuncu sıkıntısı yoktu ama bence sadece bu maça konsante değillerdi. Nitekim hafta sonu Real Madrid maçı da vardı. Bu yüzden akıllarının bir bölümünü o maç meşgul ediyordu.

Maç başladığında ilk 15 dakika maç ortada gitti. İlk maçın etkisinden olacak ki maç çok sıkıcı geldi. Hatta 2-2 in Barselona’ya yeticeği için saldırmayacağını bile düşünüyordum. Derken dk.18 de Arsenal kontra ataktan Bendtner ile golü buldu. İngiliz ekibinin golü bulmasıyla maçın hareketlenceğini düşünüyordum. Ama bu kadarını kimse tahmin etmemiştir. Barselona 3 dakika sonra Arsenal defansının topu bir türlü kale önünden çıkaramaması sonucu eşitliği Messi ile sağladı. Arkasından gelen 6-7 dakika çok hareketliydi. Dakikalar 37’yi gösterirken Messi br kez daha sahneye çıktı ve takımını 2-1 öne geçirdi. Barça yediği golün baskısını hiç yemeden işleri düzeltmişti. Ama Barça durmak istemiyordu. Lionel Messi bir kez daha kendini gösterdi. Kendinin ve takımının 3 golünü attı. Arsenal adeta şok geçiriyordu, eksikleri kendilerini hissetiriyordu. İlk yarı bu şekilde sonuçlandı.



2. yarı tekrar Barselona’nın baskısıyla başladı. Buna karşılık olarak Arsenal 2 kontra atak buldu ama yararlanamadılar. 2. Yarının ortalarına doğru maç iyice sakinleşti. Karşılıklı pozisyonlar buldular ama çok ciddi değilllerdi. Maç böyle biter diye düşünürken artık insan olmadığını düşündüğüm Messi Arsenal defansını darmaduman ederek 4. golü buldu. Barça böylece adını yarı finale yazdırdı.



Maçın başında Arsenal'ın eksiklerinden dolayı fark olacağını düşünenler yanılmamıştı.Barselona turu adeta şov yaparak aldı. Arsenal için üzgünüm ama Barça da hakkıyla turu aldı. Barselona'ya yarı finalde başarılar diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder