27.04.2010

Metzelder Resmen Schalke 04 te !





Tecrübeli defans oyuncusu, aynı zamanda Alman milli takım formasını da çok defa başarılara taşımış bir kişilik Metzelder. O'nu "Dünya Kupası sonrası sakalımı keseceğim" ifadesinden tanıyan bir çok arkadaş olsa da , o açıklamayı yapmadan önce de severek izliyorduk kendisini.


Borussia Dortmund yıllarında parlayan, Real Madride transferi sonrası sakatlıklar sebebiyle pek fazla forma giyme şansı bulamayan Cristoph Metzelder, Schalke ile 3 yıllık sözleşmeye imza attı. Umarım bu yıl yapılacak Güney Afrika dünya kupasında Mertesacker le birlikte defansın değişmezi olur. Herkes bilir, defansta bireysel olarak iyi olmaktan daha da önemlisi, yanındaki arkadaşınla uyum sağlayabilmektir. Bu ikili, her ne kadar ünlü olmasalar da , Almanya milli takımında gerçekten iyi işler yapmaktadırlar. Mertesacker belki de milli takım formasını en çok giyen oyuncu olacak, Mattheus u bile geçecek.




Bunlara ek olarak Metzelder in başarılarına bir bakalım. 2002 Bundesliga şampiyonluğu,2002 UEFA finalistliği, 2002 dünya kupası finalistliği ve 2006 dünya kupası 3.lüğü...(Milli takım başarılarında Mertesacker in de olduğunu unutmayalım !)Azımsanamayacak başarılar bana kalırsa.
Gözümde değeri yüksek olan bu tip bir futbolcunun Bayern München takımına transfer olmasını daha çok isterdim. Demichelis ile van Buyten e hiç güvenmiyorum !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder