26.08.2010

Avrupa Liginde Fırtına !





Bu yıl UEFA Avrupa liginde 4 temsilciyle boy gösterme imkanımızın olması bu yazıyı yazmamdaki en büyük etkendir. Bu akşam Türk takımları beceri, hırs ve geri kalan tüm faktörleri kendi lehine iyi kullanıp Avrupayı sallayacak bir akım oluşturabilirler. İnanıyorum ki gruplara 4 ü birden kalırsa en az 3ü gruptan da çıkacaktır. Özellikle Trabzonspor'dan yana isteğim çok fazla. Onlar Liverpool u geçmeye ve gruplarda kolbastı şov yapmaya en büyük adaydır gözümde...



Türkiye dışındaki büyük kulüpler ise Arapların eline geçtikten sonra transfer patlaması yaşayan Manchester City, geçen yıl İtalya'da aradığını bulamayan Juventus ve aynı ligde beklenmedik bir performans gösteren Napoli, Alman liginin güçlü temsilcilerinden Leverkusen ve Nuri Şahin'li Borussia Dortmund, Portekiz devi Porto, İskoçların 1 numaralı temsilcisi Celtic ve adını sayamayacağım ama bir zamanlar Avrupayı yerinden sallamış ufak balkan ülkelerinin temsilcileri.

Avrupa Liginin formatını düşünürsek 4 takımlı 12 grup mevcut ve grupta ilk 2 sırayı ele geçiren takımlar bir üst tura yükseliyorlar. Ardından şampiyonlar liginde 3. olarak gruptan çıkamayan ancak avrupa ligine düşen takımlar var. Burada Bursaspor da diğer 4 takıma katılabilir. Her ne kadar dünya çapında kulüpler için trişkadan bir lig gibi görünse de yine de futbolu gelişmekte olan ülkeler açısından önemi çok büyük. Daha da önemlisi bizim gibi araştırma özürlü devletlerin takip etmesi gereken bir yer. Oyuncular Avrupada tanınmak için bu ligde ellerinden geldiği kadar mücadele edip büyük takımlara transfer olma çabasındalar. Yalnızca oyuncular değil teknik direktörler de dahil olabilir bu gruba. Ancak sanıyorumki bizim yöneticilerimiz değil farklı farklı maçları izleyip oyuncu araştırmayı, kendi maçlarını bile zorunluluktan seyrediyorlar... Transfer yapmak istediklerinde ise ehemmiyetle "para"ya bakıyorlar. Ama oyuncunun alacağı değil kendi alacakları paraya. Türk takımlarındaki komisyon skandalı yeni yeni patlak verdi ancak daha 10 sene öncesinden böyle durumlar olduğu belliydi. Bunları nasıl mı bu kadar net söylüyorum. Adı sanı duyulmamış hatta gerçek mesleği futbolcu bile olup olmadığı bilinmeyen Afrikalı oyunculara milyon dolarları gözü kapalı veren bir ülkeyiz biz çünkü...Bir otobüs dolusu zenciyi test için getiren takımlarımız mevcut ligimizde.


Futbolun böyle işgüzarlar tarafından yönetilmeye çalışıldığı bir ortamda oyuncularımızın biraz emek ve biraz da takım ruhuyla bu etkiyi söndürmeleri ve Avrupa tarafından gözetlenen bir pozisyona gelmeye çalışmaları en büyük gayedir sanıyorum... Galatasaray'ın 10 sene önce yaptığını , hadi onu da geçtim yarısını bu 4-5 takımımızdan biri yapacaktır. Ama şimdi ama seneye mutlaka yapacaktır !

4 yorum:

  1. BJK zaten gereğini yaptı. Trabzon da 80 dakika iyi dayandı ama sonu iyi olmadı. Olsun trabzon da fovorilerimden. en azından lige heyecan katıcakları kesin. GS ve FB ben size ne diyeyim. Ya ben lan neyse bişey demiyom.

    YanıtlaSil
  2. celtic de türk takımları gibi bir hezimet yaşadı

    YanıtlaSil
  3. fırtına tersten esti başlıklı yazımı bekleyin :)

    YanıtlaSil
  4. hey yazın nerde kaldı hala bekliyoruz yazını

    YanıtlaSil