21.08.2010

Bayern Münih Transferi !



Evet, geride bırakmak üzere olduğumuz yaz sezonunda her takım gücü yettiği kadar, fiyatına göre , oynadığı mevkiiye göre oyuncu satın alıyor ya da diğer takımlara aynı şeyi uygulatıyor. Bu tarz işlemleri yaparken de kimi zaman ülkemizin bazı takımları gibi har vurup harman savuruyor ve gereğinden fazla beklentiler içerisine giriyor.
Mesela Real Madrid bu sezon Khedira, Canales ve Mesut gibi 3 genç ismi çok da aşırı olmayan transfer bütçeleriyle aldı. Aynı zamanda Arapların elinde oyuncağa dönen Manchester City klübü ise takımlarının neredeyse en iyileri olan Silva,Kolarov ve fiyat/performans oranı üst düzey olan Yaya Toure ve Balotelli yi kadrosuna kattı. Ancak geçen senenin şampiyonlar ligi yarı finalistlerine baktığımızda çok da transfer yaptıklarını söyleyemeyiz. Barcelona David Villa yı aldı Lyon ve Inter i takip etmesem de sansasyon yapacak ya da medyaya yansıyacak kadar önemli transferleri olduklarını görmedim. Ama bir takım var ki hiç transfer yapmadı. Çünkü dünyanın sayılı klüplerinin adeta transfer yarışına girdiği bu ortamda transfer yapmadan sezonu kapatmayı ve elindeki kadroyu korumayı başarı sayan klüpler de var. Bu takımların en büyüğü de Bayern Münih...



Geçen sezon yakından takip ettiğimiz ve yaz döneminde herhangi bir internet sitesinde adı bile geçmeyen bir klüp. Transfer yapmadı ama kiralık gönderdiği 3 oyuncuyu geri aldı. Defans Breno, sağ bek Ottl ve orta saha Toni Kroos ! Bu adamlar takım içi rekabeti sağlamaları ve gelecek vaadetmeleri açısından son derece önemli Louis van Gaal e göre zira söylemlerinde her pozisyonda oynaya bilecek en az 2 adama ihtiyaç duyduğunu belirtmişt.
Hatta ve hatta sol bekte Contento ve Braafheid in yanına daha iyi bir sol bek transferi yapılıp yapılmayacağını soran gazetecilere , " Zaten sol bek mevkiinde oynayabilecek 3 (Badstuber i de sayarsak) oyuncum var , asıl önemli olan sağ beke 2. adamı almak." cevabını yapıştırmıştı. Tabiki de dünyanın en iyi 5 sağ bekinden biri olan Philipp Lahm ın yerine başkasını oynatması pek beklenemez ancak sol taraftaki oyuncuların kendilerine güveni kaybetmemeleri için bu tarz bir düşünce sergilediğini görmemiz gerekiyor.



Gelelim kiralıktan dönen oyunculara, Breno güçlü fiziği ve hava toplarındaki etkinliği sayesinde takımda yer bulabilir, her ne kadar yedek gibi görünse de ... Çünkü Bavyera temsilcisinin savunması benim gibi savunma elemanlarını dikkatle izleyen birinin hemen gözüne çarpacağı gibi kesinlikle güven vermiyor !? Breno henüz 21 yaşında oluşu ve Demichelis ve van Buyten gibi önemli ama anlaşamayan 2 stoperden öğreneceği şeylerle geleceğin Bayern defansını Badstuberle birlikte oluşturabilir.

Ancak asıl önemli konu Kroos. 20 yaşında Alman liginde kendinden söz ettiren bir yetenek. Yaratıcılık, pas alış verişi ve geçen sene geliştirdiği defansif yönüyle orta sahada her takımın isteyeceği bir oyuncu. Bayern Münih in ilk maçı olan Wolfsburg maçında da asist yaparak pozitif sinyallerini sürdürdü... Biraz daha olgunlaşır ve kadroda kendine yer bulursa asist konusunda van Gaal in ekmeğine yağ sürecektir. Neredeyse sınırsız sayıdaki atak elemanlarının (Gomez,Oliç,Müller,Klose,Ribery,Robben,Schweinsteiger) beslenmesinde önemli rol oynayarak başarı yakalamayı kolaylaştıracaktır...

2 yorum:

  1. Bayern bu sene transfer yapmayarak bence çok iyi bir uygulamaya gitti. Zaten geçen sene başarılı olmuş bir takım ve sistem vardı. Bunlara ek olarak geri dönen kiralık isimler sezonu iyi geçirdiler ve forma rekabetini artıracaklar. Kurulu düzeni bozmaya hiç gerek yoktu ve Bayern de bunu yaptı. Bence geçen yılki başarılarını, formları günden güne artan gençleri sayesinden tekrar yakalayabilirler.

    YanıtlaSil
  2. bir tek şu müller i sevmedim gitti kovsunlar gitsin takımdan bu arada kross oldukça iyi oyuncu fakat bayern biraz defansif oynatıyor onu galiba geçen sene kiralık olarak gittiği leverkusen de forvet arkasında oynuyordu ve de oldukça iyi bir gol ortolaması bile tutturmuştu bu tecrübesizliğe rağmen

    YanıtlaSil