27.08.2010

Nereye Gidiyoruz ?!?




Milli takımımızın 2010 dünya kupasına katılamamasının ardından Fatih Terim namı diğer İmparator un yerine getirile Guus Hiddink, haftaya oynayacağımız Kazakistan ve Belçika maçları için aday kadrosunu açıkladı. Kadroda Fatih Terim in çağırdığı oyuncular dışında pek de birşey yok aslında. Detaylı analizi yapmadan önce aday kadro şöyle ;

Kaleciler: Hakan Arıkan, Onur Kıvrak, Sinan Bolat
Savunma: Gökhan Gönül, Sabri Sarıoğlu, Ömer Erdoğan, Servet Çetin, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Hakan Balta, İsmail Köybaşı
Orta saha: Hamit Altıntop, Kazım Kazım, Mehmet Aurelio, Selçuk İnan, Selçuk Şahin, Emre Belözoğlu, Nuri Şahin, Arda Turan, Özer Hurmacı
Forvet: Tuncay Şanlı, Semih Şentürk, Sercan Yıldırım, Nihat Kahveci, Halil Altıntop

Volkan Demirel in sakat olduğu şu günlerde kaleci seçimine diyecek pek de birşey yok aslında. Yalnız Hakan Arıkan'ın sakatlığını iyi değerlendiren genç Beşiktaş kalecisi Cenk de önümüzdeki maçlarda performansını böyle sürdürürse bu takımda yer almalıdır diye düşünüyorum.


Gelelim defansa, hem de kimin defansı ? Galatasaray'ın ! Bu sene yaşanılan sıkıntıları ve turu geçemeyişimizi sanıyorum herkes biliyor ve hala GS defansının 4 adamını da milli takıma çağırıyorlarsa ben bu işin altında bi bit yeniği ararım arkadaş ! Hakan Balta mesela. Karpaty maçında yediğimiz 3 golün 2 sinin başrol oyuncusu. He tamam şanssızdır gollerde yalnız kalmış ona denk gelmiştir diyelim ama hücum anlamında ne yaptı ki ? Sanıyorum şu kadroda en olmaması gereken adamdır kendisi ve böyle giderse Galatasaray takımında da olmaması gerekir... Servet Çetin ve Gökhan Zan gibi 2 tane Amerikan Güreşçisi kılıklı stoperle oynarsanız, azcık süratini kullanan (hoş kullanmayanlar da delip geçiyor da) forvet oyuncularının bizi darmadağın etmesi işten bile değil. Neill alınalı beri adamı isyan ettirdiler. Her golden sonra Neill saçını başını yoluyor , neden diye kimse merak etmiyor mu ? Zaten Gökhan Zan bu sezon henüz maç görmemiş onu ne diye alırsın milli takıma ki ?
Her neyse biraz da olumlu oyuncularımıza bakalım defansta, mesela Ömer Erdoğan. İyidir,kötüdür falan tartışılır ama sonuçta şampiyon takımın defansıdır. Zaten diğerlerine bakıldığında ne kadar kötü olabilir ki ? Gökhan Gönül ise tam bir sağ bek. Oyun zekası üst seviye olan sağ beklerden hem de.Takımdaki en faydalı oyunculardan biri...


Orta saha mevkiinde alınmayıp da alınmış olması gereken adamların başında Bursaspor'dan Volkan şen ve de Valencia dan Mehmet Topal gelir. Necip Uysal ı da bunların yanına katabiliriz ama sanıyorum ki o daha ümit milli seviyesinde.Biz hala gelişmiş ülkelerin 2. lig ayarındaki topçularıyla, orta saha olmayı topu alıp defansa vermek sanan adamlarla oynayalım. Kazım gibi gereksiz bir adamın Türk futboluna katkısı nedir ki milli takımda yer alır ? Selçuk Şahin orta sahayı geçebilmiş midir bugüne kadar topla koşu yaparak ? Bence orta saha kurgusu şöyle olmalı Emre - Nuri - Hamit ve kanatlarda Arda - Volkan !
Forvete baktığımızda ise Nihatı görüyoruz ama sadece milli takımda görüyoruz. Geçen sene Beşiktaşa büyük ümitlerle dönen ancak ligde 2 golde kalıp başka da varlık gösteremeyen, ekmeğini yemiş futbolculardan Nihat. Mevlüt gibi formda bir Fransız Takımında oynayan forvetimiz varken hala ve ısrarla Nihat.
Ligimizde fırtına gibi esen Trabzondan sadece 1 oyuncu olması ve geri kalan anadolu kulüplerinden ise (Bursa hariç,onlar şampiyon) oyuncu olmaması beni düşündürüyor.Dünya kupası yarı finalisti Almanya'nın en başarılı adamlarından biri 2. lige düşen Hertha Berlin'in oyuncusu Arne Friedrich idi ama biz böyle şeyleri bi 20 yıl daha göremeyiz sanıyorum.


Anlayacağınız bizim yöneticilerimiz hala eski zihniyeti uyguladıkça, duygusal davrandıkça, geçmişte büyük başarı yakalamış oyunculara veda etmeyi bilemedikçe biz Euro 2012 ye de gitsek 2092 ye de gitsek, arkamızda bir ilahi güç aramalıyız. Çünkü bu futbolcuların kendi kendilerine bu kadar büyük! bi başarı yakalamaları mucizelere kalmış!

3 yorum:

  1. Takımın başına Hiddink geldi ama yardımcısı Oğuz olduktan sonra değişen bişey olmaz. Zaten saçmalık bu sen hocayı gönderiyon yardımcısı kalıyoo. Kadro seçimlerini Oğuz Hoca yapıyo zannedersem. Yoksa az biraz futboldan anlayan adam Kazım'ı milli takıma almaz.
    Bi de takımında oynamayan oyuncuyu milli takıma almayacaksın. Sürekli oynayan formda oyuncuları milli takıma kazandırmak varken kendi takımında oynamayan adamlar milli takımda. Fenerli Özer Selçuk ve Kazım Oğuz Hoca'nın kontenjanıyla milii takıma alınmış belli ki. Mevlüt de eğer sakat değilse Halil'in Nihat'ın alındığı takıma nasıl alınmaz aklım almıyor. Oğuz'un bir an önce görevden alınması lazım bence.
    Hiddink de beni hayal kırıklığına uğrattı açıkçası.

    YanıtlaSil
  2. Yani bu kadar olmaz. Eeee boyle olacakca türk hocaların günahı ne? Hadi Terim çok para alıyor? Yılmaz Vural, Abdullah Avcı, Senol Güneş, Bulent Korkmaz Tolunay KAfkas ve sampıyon hoca Ertugrul Saglam bu takımın basında olsa bundan kötü olur mu? Tonla para verıyoruz bızı ust sevıyeye cıkarsını dıye Rıjkaardlara Hıddınklere eee sonuc fıyaskoooo. Sonra da bı de gonderemıyosun bı o kadar para da tazmınat verıyosun..
    Boyle bırsey olabılır mı ya bana bırı anlatsın Necıp nıye yok? KAzım nıye var? Topal nıye yok? Balta nıye var?
    Nese daha maclar baslamadı umarız bız yanılırız da Hiddink efendı haklı cıkar Avrupa Şampıyonasına katılırız(Hıc sanmıyorumda nese).
    Not: Fatih Terime yaptıgınız elestırılerı Hıddınkte de devam ettıgınız ıcın tebrık eder devamını da beklerız... :):):)mesaj yerlerıne gıttı sanırım :):):)

    YanıtlaSil
  3. ben hiddink e hala güveniyorum birkaç maçtan sonra oğuzun görevine son verip kendisine adam kayırmayan bir yardımcı bulacaktır. yabancı teknik direktör getirdiler türk futbolunun çok içinde olmadığı için kayırdığı adamlar olmayacaktır diye düşünüyordum fakat yardımcısı türk olduktan sonra çokta değişine birşey olmayacak galiba.

    Not: Ben aynı zamanda ciddi ciddi federasyonun aday kadronun seçimine müdahale ettiğini düşünmeye başladım

    YanıtlaSil