30.08.2010

O mu ? Bu mu ?

Bu sezon transferde rakiplerine göre etkisiz kalan ve yaptığı transferler de henüz oynamadan sakatlanan bir takım var karşımızda. Galatasaray ! Transfer sezonunu neredeyse kapatmak üzere olduğumuz şu günlerde ısrarla "kaliteli yabancı" aramaya devam ediyor takım.Linkteki haberde adı geçen isimlerle neredeyse her konuda anlaşıldığı söyleniyor. Sanki adamlar razı, Galatasaraya kesin geliyorlar ama "büyük takım" alıp almamakta tereddüt ediyor gibi bir haber söz konusu...


Alacakları isimlerin biri forvet İbricic, diğeri ise orta saha Annan. İbricic her ne kadar oynadığı Hajduk Split kulübünde yeterli düzeyde gol atsa da istatistiklerine göre gol ortalaması 0.5 bile değil ! Bosna milli takımının oyuncusu olan bu adamı nerede gördünüz ve daha da önemlisi niye beğendiniz ? Kaldı ki kulüpte Milan Baros adında yabancı bir forvet daha var. İbricic i alınca takım 2 forvetle mi oynamaya başlayacak ?

Annan a gelince... Annan kendini Gana milli takımıyla elde ettiği başarı sonrası göstermiş bir futbolcu. Zaten Avrupa'nın sıradan bile sayılamayacak vasatın altında bir takımda Rosenborgda top koşturuyor. Dünya Kupasında izlediğim kadarıyla top kullanımı iyi, her ne kadar defansa dönük yönünde bazı sıkıntıları olsa da 4-3-3 sisteminde , hele hele takımda Ayhan-Mustafa-Barış gibi futbol oynamayı sadece koşmak ve tekrar koşmak sanan 3 adam varsa, rahatlıkla oynayabilecek bir oyuncu. Soğukkanlılığı sayesinde benim ilk tercih sebebim kesinlikle bu oyuncu olur. Önünde bir de Elano olursa yanlarına da Mustafa Sarp gibi koşan biri koyulursa orta saha kurgusu düzelir sanıyorum. Ancak biraz düşününce aklıma bazı sorular takılıyor. Neden bu adam dünya kupası öncesi keşfedilip belki yarı fiyatından da ucuza alınmadı ? Dünya kupasını takip eden sayın Ömer Üründül'ün bile keşfedebildiği bir oyuncuyu mu keşfediyor yoksa Galatasaray ?


Hadi onu bunu boşverelim de takımın en önemli sorununun orta saha mı forvet mi olduğuna karar verelim dersek ikisinin de olmadığını söyleyebiliriz sanıyorum. Defans bas bas bağırırken, Hakan Balta rakip takım kanat oyuncusu gibi oynarken, Servet daha pozisyon almasını bilemeyip Neill ı çileden çıkartırken, Ali Turan "ben bu pozisyonda oynayamıyorum işte" diye sırıtırken, Sabri her zamanki Sabri iken, biz neden önceliği buraya değil de orta saha ya da forvete veriyoruz acaba ? İbricic den kim para kazanacak, Annan dan kim komisyon alacak acaba ? Takım bu gidişle ligi kaçıncı bitirecek acaba ?Daha da önemlisi koskoca Galatasaray,bu sene "kocamış kurt" mu olacak acaba ?

3 yorum:

  1. Transferi son güne sıkıştırırlarsa olacağı buydu. Hem paraları yok sözde hem de bu işi son dakika bırakıyorlar. Alacakları adamlara değeri 3 ise 5 4 ise 7 verecekler. Misimoviç transferi de hala olabilir . Kesin bitmedi. İbriciç e gelince o forvet oyuncusu sayılmaz. Tam orta saha da değilmiş. Yani bizim Sasa İlic tarzı bir oyuncu galiba. Zaten Bosna takımında da Misimoviç'in yedeği konumunda.
    Annan a gelince bence iyi bir ön libero ama madem Annan alınacaktı niye Cana'yı aldılar. Takımda zaten yeterince kazma vardı. Bize oyunu 2 yönlü oynayacak bir isim lazım. Kalström tarzı mesela. koşacak savunma yapacak ama her fırsatta ileri koşular yapıp şutlar çekecek. Bu Annan da Cana da bildiğimiz savunma önünde oynayan ön libero.

    YanıtlaSil
  2. Mustafa Sarp-Barıs-Ayhan-Cana-Annan abı bunların hepsi aynı tıp oyuncu sayılır kesınlıkle katılıyorum defansta Neill dısında adamakıllı oyunucumuz yok kaldı ki onu da bu sene ben begenmememeye basladım.
    Ibrıcıc transferı de cok ılgınc. Bu adamın 1 tane macını ızleyen var mı? ben ızlemedım gormedım daha once de adını duymadım. Kaldı kı avrupanın ortasında ıyı bır oyuncuyu 25 yasına kadar kesınlıkle ıyı bır lıgden bı takım alırdı. Nıye Hajduk da oynuyor?? ve bahsedılen para da 4.5 mılyon euro??? yanı bu kadar olmaz bır takımın her yerı acız acız hareket mı eder?
    Son olarak bu takıma kımı alırsan al suan faydalı olmaz acılen kan degısıklıgı lazım bı heyecan lazım bu da Rijkaard'ı gondermekle olur :):)

    YanıtlaSil
  3. ben bu hayatım boyunca sezona bu kadar kötü hazırlanmış büyük bir takım görmedim gerçi galatasaray bu seneye bırak kötü hazırlanmayı hazırlanamamış bile bence takımı bu noktaya getiren kişilere hemen cezalar kesilmelidir şunun şurasında transfer sezonunun bitmesine 1 gün kaldı takım daha nereye takviye yapacağına karar vermemiş gibi önüne gelen yabancıya saldırıyor

    bu arada annan konusunda da zamanında Güiza trasnferinde takıdığım tavrın aynısını takınacağım bir tek zeki takım galatasaray mı bu kadar ucuza böyle bir potansiyel var ve bunu bir tek galatasaray keşfediyor adamlar almıyorsa adamı vardır bir bildikleri

    YanıtlaSil