31.01.2011

Biz de Bunu Diyorduk !

Yıllardır olur böyle olaylar, kafası bozulan, evde hanımına kızan ya da borçlarını ödeyememenin verdiği nefretle bazı taraftarlar gelir stada girer. Bu olay ne zaman yaşansa futbolcular ya kaçar, ya hiç bir müdahalede bulunmaz. Hep aklıma şu gelir: Ya futbolcu dönüp adama tekme tokat dalsa ?

İşte Ankaragücü'nün Manisaspor'la karşılaştığı maçta, yerinin yeşil çimler olduğunu zanneden ya da hocasını pek sevmeyen ama dışarıda tenhada kıstıramayan bir eleman sahaya girip teknik direktör Ümit Özat'a tabiri caizse "dalmak" istedi. Zaten elinde tespihle dolaşan, buraların kabadayısı benim havasını ekrana geldiği ilk anda bile hissettiren Özat'ın cevabı ağır oldu. Tam da yıllardır düşündüğüm gibi..



Koşarak gelen taraftarın suratının ortasına yumruğu güzelce yerleştirip, ardından da yere düşüp güvenlik görevlileriyle boğuşan adama tekmeler sallamaya başladı. O hengamenin içinde doğru açı ve boşluğu bulup, taraftarın kafasına güzel bir tekme attı. Bir ara kendimi Street Fighter oynuyorum da Zangief'i seçmişim gibi hissettim.

Hiç anlamam halbuki sahaya giren adamı. Senin etin ne , budun ne ? Karşındaki en kalas futbolcu bile olsa yılların verdiği antrenmanla seni bir yumrukta ya da bir tekmede yere serebilecek kabiliyeti var o adamın, sadece ceza almayayım diye korkuyor. Yoksa kimsenin kimseden korktuğu yok, hele hele çimler üzerindeyken..

Ümit Özat'ın cevabı da çok net: "Adam üzerime geliyor, belli ki vuracak, ne yapayım, ben durayım mı ?" Tamam durma, ilk yumruğa federasyon göz yumabilirdi ama ardından gelen hayvana vurur gibi vurulan tekmeye kimse masumiyet yükleyemez. Cezası da ağır olur, benden söylemesi...

2 yorum:

  1. tamam da sana biri saldırmış zaten... herkes insan. O hırsla, sinirle, heyecanla, herneyse devam edebilir saldırısına... Karşısındaki adam çiçekle mi gelmiş de bu kadar yükleniliyo özeta.. ayrıca hiç sevdiğim bi adam değildir ama burda haklı bence.

    YanıtlaSil
  2. Bir ankaralı olarak, şu duruma gercekten üzülüyorum. 100 yıllık tarıhı olan bir klup bu durumlara düşmemelidir. Ankaragücü taraftarı gercekten çok gariptir, stada gelen taraftar herşeye küfür ediyor, kaldı ki Ümit hoca şampıyonluga oynayan takımı küme düsme potasina sokmadı ki!! Yönetimde çok büyük bir kaos var. Aynı ankaragücü taraftarı 2 sene once daha başkan olmadan Gökcek'in ogluna buyuk baskan dıye bagırdı, cemal aydına ana avrat sövdü, sımdı buyuk baskan cemal aydın dıe bagrılıyor. Olaylar tamamen duygusal!! Taraftar kım daha cok para verıyosa ona lehıne bagırıyor.
    Kısaca Ankaragücü komple bir değişime gitmelidir, eskilerin artık adı anılmamalıdır, bunun ıcın kume dusulmesı gerekıyorsa kume de dusmelıdır, belkı yenı bır yapılanma ıle daha ıyı olunabılır.

    YanıtlaSil