30.01.2011

Galatasaray Karmaşası

Öncelikle şunu belirteyim ki bu sene bu takımdan olumlu sinyaller harici bir şey beklemiyorum. Ancak takım onu da vermemek için elinden geleni yapıyor. Neresinden başlasam bilemiyorum, zaten kime el atsam elimde kalıyor.

Kaleci sıkıntısı çoktandır var , yeni kaleci alındı ama oynatılmıyor. Sonra aynı Leo Franco gibi orta sahadan gol yiyen takım oluyor Galatasaray. Bursa maçında seyretmeyenler için söyleyeyim Bursa'nın 80. dakikaya kadar tehlikeli atağı bile yok sayılır. (80. dakikada izlemeyi bıraktım) Galatasaray ın zaten kaleyi bulan şutu bile yok. Fakat nasıl oluyorsa , kaleci iki gol birden yiyor. Tamam birini Kenny Miller attı, ama diğerini göz göre göre yedi Ufuk.


Defansa laf edecek değilim çünkü bir takımın direnci gol atamadığı sürece kırılmaya adaydır. Takım da büyük takım, Galatasaray'dır. Gerek Servet,gerek Cana gerekse Hakan Balta oynadığında ellerinden geleni yapıyorlar ve Insua da bariz hatalar yapmıyor, performansları bana göre tatminkar. Sabri ayrı bir yazı konusu olabilir zira Bursa maçında açtığı ortalardan neredeyse hiçbiri istediği yere, ya da arkadaşlarının beklediği yere gitmedi. Yarısı en arkadan taça giderken yarısı çok geride kaldı, bu kadar sene sağ bek oynayıp hala yeterli verimi veremiyorsa oturup ağlamamız gerekir. Sadece Galatasaray olarak değil Türk futbolu olarak bunu yapmalıyız,yazık..

En büyük sorun orta sahada. Oyunu hiçbir zaman iki yönlü oynayamayan yılların futbolcusu Ayhan ile sadece koşmayı futbol oynamak sanan Barış orta sahada uğraş veriyorlar ama nafile. Şükür ki Culio yanlarına kadar gelip topu alıp ileri götürmeye çalışıyor. Arkadan destek gelmeyince Culio çalıma kaçıyor, top saklıyor ya da kendi gitmeye çalışıyor . İstek ve yetenek var ama yardım olmayınca takım olunmuyor. Emre çolak gördüğüm kadarıyla akıll ve çabuk bir oyuncu ama kanatta oynayacak kadar sürati yok, bu da ikili mücadelelerde vücudunun da zayıf olması sebebiyle kaybetmesi anlamına geliyor. Sonuçta atağa katkı yapamıyor.


Sağ tarafta Yekta şu ana kadar gördüğüm iyi oyunculardan. Oyun zekası, tekniği bölgesinin ihtiyacını karşılıyor. Zaten çizgiye inen tipte oyuncu değil, bekini kaçırıp kendisi de ceza sahasına yaklaşıyor. Oyununu takdir ediyorum ve kendisini beğeniyle izliyorum. Yapılan transferlerde de en iyilerden. Culio da ortalama üstü ama daha iyi bir orta saha bize çok çok iyi bir Culio izlettirecektir. Kazım beklentiyi karşılamaz, Baroşsuz takım olmaz. Stancu da iyi transfer ama tek forvet oynarsa kaybolur. İkinci forvet oynayınca gerçekten etkili, çalımı , ter ayağı, hızı , oyun açması olumlu tarafları. İkinci forvet olarak oynaması için orta sahadan biri çıkıyor, zaten kötü performans gösteren orta saha iyice çöküyor. Deyim yerindeyse takımın "kıçı ayrı başı ayrı" oynuyor.

Özetle bu senenin GS taraftarı dua etsin de takım Avrupa'da boy gösterebilsin. Başka beklentiler pek de gerçekçi değil, ARENA ya da yazık, bu oyunu haketmiyor..

1 yorum:

  1. adamı şekilden şekile krizden krize sokmaya devam ediyor... Tamam bi takım her sene iyi olamaz ama Gs gibi bir takım da bu kadar kötü olamaz... GS'nin sonu hiç de iyi gözükmüyo. Benim de tek temennim avrupada seneye boy göstermesi ama pek muhtemel değil.

    YanıtlaSil