15.02.2011

Manchester : Adım Adım !

Direk konuya girelim, şu ana kadar liglerde en başarılı takım Manchester United. Ligde 26 maçta sadece 1 kere yenildiler o da lig sonuncusuna , bunun yanı sıra 57 golle şu ana kadar en çok gol atan takım kimliğindeler. Ayrıca gol yememe konusunda da bayağı iyiler, öyle ki en az gol yiyen takımdan sadece 3 gol fazla yemişler.
Böyle güzel istatistiklere sahip olunca tabiki de şampiyonluk yolunda adım adım ilerliyorsunuz, taraftar mutlu oluyor. Yönetimden bahsetmiyorum çünkü avrupada herhangi bir takımın yönetiminden bizimki gibi bahsedildiğini duymadım.


Bu başarıyı yakalarken en dikkat çeken nokta oyuncular, daha doğrusu dikkat çekmeyen..(Beckham,Nistelrooy,Keane,Stam,Giggs,Scholes,Solskjaer,C.Ronaldo gibi isimler varken bile bundan daha iyi değildiler.) Çünkü takımın sürekli oynayan isimlerini alıp başka takıma koysanız oynamazlar. Fletcher neredeyse her maç oynuyor ama sanırım ömrünü bu kulüpte de bitirse kimse ona yıldız diyemez. İleri hatta fazla oynamasa da son kullanma tarihi çoktan geçmiş bir Owen var, ama yadırganmıyor. Defansta ise en ilginç görüntüler sahne alıyor, altyapıdan yetişen Evans, futbolculuğu bile tartışmaya açık genç Wes Brown, ayrıca da 21 yaşındaki Smalling var.


Böyle bir takımı sanıyorum oyunlarda bile kimse kurmaz, bir tarafta dünyanın en iyi savunma ikililerinden Vidic - Ferdinand, ve yokluklarında oynayan bazı futbolcular. Her zaman bahsedilen şey takım içindeki denge sorunu. Sanıyorum ki Vidic transfer olurken 12 milyon euro almıştı ve de aldığı ücret Evans ın 10 15 katı vardır. Madem denge bu kadar önemli, bu adamlar nasıl oluyor da fiyat ve kalite konusunda aralarında uçurum varken şampiyonluğa çok emin adımlarla, neredeyse yenilmeden el uzatabiliyor. Demek ki bizim sıkıntımız başka..

Bu soru aslında futbolun temelini anlamayla, hatta kapitalist sistemin bize öğrettikleriyle alakalı. Bir adam ucuz ise ya da az para kazanıyorsa kapitalist rejim onu ya beceriksiz,ya kalitesiz ya da çöp olarak nitelendirir. Aynı Slumdog Millionaire filminde olduğu gibi. Ne var yani, her ne kadar filmdeki çocuk kültürsüz olsa da çaycı olan biri kültürlü olamaz mı ? İşte Ferguson da çaycıları toplayıp son sorulara yaklaşmaya başladı. Bu da onun bu dünyayı ne kadar iyi bildiğinin bir göstergesi.

Aynı takımda gol krallığına aday bir Berbatov var. Ligde toplam 21 maçta oynamış ve 19 gol atmış. Yalnız durum çok garip, oynadığı 21 maçın sadece 9 unda gol atabilmiş. Zaten bakarsanız 3er 5er attığını da görürsünüz. Bu oyuncuyu Leverkusenden beri izlerim, kaliteli oyuncudur. Fakat golcü dediğin maç kazandıran olmalıdır , değil mi ? Berbatov sadece 9 maçta gol atıyor, demek ki takıma o kadar da faydalı değil. Geçen seneki gibi asistlerde de ön planda değil, Nani'ye devretmiş orasını. Buna rağmen Sir çıkıp basın açıklamasında "Eğer Berbatov sezon toplamında 25 gole ulaşırsa biz şampiyon oluruz" diyor.
İspanya'nın Barcelonası bile bu kadar iyi bir performans sergileyemezken, Ferguson'un takımı kopmak üzere. Şampiyonlar Liginde de aynı başarılarını devam ettirmeleri dileğiyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder