29.03.2010

Formula 1 de bir Rus !





Formula 1 in 2010 sezonunda bir ilke imza atıldı ve Vitaly Petrov ilk Rus Formula 1 pilotu oldu. Rusya'da Vyborg Roketi olarak ün salan sürücü bu sezon 2 yarışa katıldı. Sıralama turlarında aldığı dereceler takım arkadaş Robert Kubica dan iyi olmasa da GP2 serilerinde gösterdiği başarılı performanslara bakıldığında gelecek vaadeden bir pilot. Renault takımına yüklü bir miktar sponsorluk anlaşması kazandırdığı da biliniyor.Ne de olsa Rusların tek temsilcisi. Olsun o kadar değil mi ? Hatta bazı Formula 1 severler Petrovun yarışmasının tek sebebini bu sponsorlar olarak açıklıyor ama bana kalırsa gerçek bu değil. Vitaly Petrov ilk 2 yarışta gösterdiği çıkış performansıyla gözüme girdi. Renault motorunun acceleration ının diğerlerinden iyi olması da bunu kolaylaştırıyor. Bakalım bitirebildiği yarışlarda takımını ve beni ne kadar sevindirecek...


3 yorum:

  1. Rus pilot güzel hoş da bunların akrabaları komşuları kızları da olsa ne güzel olurdu.Formulayı izlemeye doyum olmazdı :)

    YanıtlaSil
  2. Ruslar uzaya ilk kozmonotu göndermelerine rağmen F1e neden bu kadar geç kaldılar anlamadım gitti.. Komunist rejimin etkisi büyük olsa gerek.

    YanıtlaSil
  3. Kız falan da vardır. Petrov bi yarış bitirsin de görelim alayını :)

    YanıtlaSil