5.04.2010

Barcelona - Arsenal # 06.04.2010



" Takımımızdaki eksikler, Fabregas, Arshavin, Gallas, van Persie ! Tam 8 kişi ! Buna inanbiliyor musunuz ?" diyor Arsené Wenger , bunların yanında Song sakat ve Campbell ın durumu da kritik, ama yine de umutlu. Şöyle devam ediyor röportajına ; " Samir Nasri bu maçtaki en önemli oyuncumuz olacak, Fabregas ın yokluğunda yaratıcı olarak onu kullanacağız. Kanatlara da iyi önlem alırsak turu geçme şansımız var."



Evet gerçekten hala turu geçebilir Gunners. Çünkü ilk maçta Messi nerdeyse hiç yoktu. Buradaki en önemli faktör Gael Clichy ! Genç sol bek, gerçekten Messiye adım attırmadı. Camp Nou daki maçta sağ kanatta muhtemelen Eboué ve Walcott oynayacak. İlk golü getiren kanattı burası unutmayalım.

Walcott diyor ki Barcelona enerjimize şaşırdı. Arsenal aynı erejiyi gösterebilirse bu maçta da şaşırabilirler. Zira hafta sonu oynanan Barcelona - Athletic Bilbao maçından önce İbrahimoviç de sakatlandı ve büyük ihtimalle oynayamayacak bu önemli karşılaşmada. Olur da hafta sonu olduğu gibi Rijkaard ın yetiştirdiği altyapı elemanları hırslarını sonuna kadar sahaya yansıtıp bu takımın aslarından olmak isterlerse , İbrahimoviç in yokluğundan zarara uğramış olmazlar.

Maçın kilit adamı olabilecek bir sürü oyuncu varken ben Chygrynskyi ye oynuyorum. Oynarken görmeye alışık olmadığımız 23 yaşındaki genç stoper atağa çıkma konusunda çok akıllı. Ancak bakalım fizik gücü Bendtner le kapışmaya yetebilecek mi ? İyi veya kötü, nasıl oynarsa oynasın kilit adam budur benim gözümde ...



Barcelona nın hafta sonu oynayacağı maç mı daha önemli yoksa bu mu ? Bunu da düşünüyordur Guardiola... Kimle mi oynuyor dediniz ? Real Madrid ! El classico desem ?Bu durumda Real Madrid yorgun bulursa Barclonayı, kimse önleyemez şampiyonluğu...

2 yorum:

  1. 2 takımın durumu da zor. Arsenal sanki turu alamıcak gibi duruyo bu eksiklerle.Tabi sonuçta ne kadar eksik olsalar da 11 kişi başlıcaklar. Gönlüm arsenalden yana..

    YanıtlaSil
  2. diğer takip ettiğim bir blogta elemanın biri demiş ki ;
    eğer bir adam aynı yerden 2 gol atıyorsa büyük golcüdür ve eğer bir takım Barcelona karşısından 2-0 dan 2-2 yapıyorsa büyük takımdır.

    ilk kısmına katılmıyorum büyük golcü kriterlerim bambaşka, ama ikinci kısmı tam adamın dediği gibi...

    YanıtlaSil