21.04.2010

Bayern München vs Olympique Lyonnais !




Maçtaki en önemli faktörü ilk söyleyeyim, van Bommel yok! Bu durum Bavyera temsilcisi açısından aynı zamanda benim açımdan sıkıntı yaratıyor. Destek verdiğim takımın kaptanının cezalı oluşu ben huzursuz ve tedirgin ediveriyor durup dururken...
Bu hareketini görme ihtimalimizi "0" a çektiği için çok şanssızız...


Kaptan yerine büyük ihtimal Hamit ya da Pranjic i oynatacak van Gaal. Hamit oynarsa daha iyi olur gibime geliyor zira Pranjic fizik olarak hamit kadar güçlü ve mücadeleci değil, kanat oyununa daha yatkın bir fiziği var. Robben ve Ribery takımdaki yerlerini alıyorlar, Olic ve Müller de forvet hattını oluşturan ikili olacak sanırsam. Keşke Gomez oynasa dedirtiyor bana bu tercihler, ama olsun 2. yarı görmeye de razıyız , yeter ki oynasın. Defanstan söz etmek istemiyorum çünkü Lahm haricinde bu takımdaki defansları sevemedim.. Keşke Werder Bremen in defans ikilisi Mertesacker ve Naldo Münihte olsa :)


Allianz Arena da bu görüntüleri göreceğiz bu akşam !

Gelelim maçın diğer takımı, Fransız temsilcisi Lyon'a... Lyon tam anlamıyla takım oyunu oynuyor. Robben veya Ribery gibi büyük herhangi bir yıldızı yok. Bunu söylerken Govou nun oynayamayışına içim gidiyor. Bu maç oynar mı bilmiyorum da genel de yedek kalan govou bence saydığım isimler kadar büyük bir yıldızdı. Real Madrid deki Raul gibi kenarda sessiz sessiz bekliyor... Lisandro Lopez bence Münih savunmasında etkili olur, gol atar mı attırır mı bilinmez ama tehlikeli ve sıkıntılı durumlar yaşatabilir. Lyon defansının en önemli aynı zamanda cesur adamı Cris. Cris'in savunmadaki başarısını kimseyle oturup tartışmam, aynı zamanda kafa vuruşları da takımına katkı sağlıyor.


Mutlu görülen son Lyon lular olasıcalar :)


Maçın nasıl olacağına gelirsek, Lyon üst üste Bordeaux,Lille tekrar Bordeaux maçlarını oynadı. Bu maçları hangi takım oynasa enerjisinde bir azalma olur. Aynı zamanda Lyon çok da iyi sonuçlar alamadı bu üst düzey maçlardan. Moral olarak da etkilenmiştirler. Bayern München ise son haftalarda liderliği ele geçirip korumasını bildi. Bunun yanı sıra Manchester ı 3-0 dan gelip elemeleri kendilerine olan güveni üst seviyeye çıkardı. Her anlamda maçın favorisi Münihtir. Galip gelip turu geçip ordan Madride otobüsle giderler inşallah :)

Dipnot: Gomez in sol ayakla atacağı bir gol, Müller in 3 golüne bedeldir gözümde :)

2 yorum:

  1. gönlüm Münih'ten yana.. ama Lyon da tur için avantaj elde ederse çok koymaz bana.. Severim 2 takımı da... iyi olan kazansın.

    YanıtlaSil
  2. ah be ribery sen git kırmızı gör bir sevmedim seni gitti zaten..
    hadi bayern yatırma bizi at 2 tane gol 2. yarıda

    YanıtlaSil