18.04.2010

Formula 1- Çin GP #18.04.2010

Yağ Yağmur Yağ!!



Son zamanlarda izlediğimiz en güzel yarışlardan biriydi. Yarışa damgasını yağmur ve pitstoplar vurdu. Malezyada beklenen yağmur bu sefer kendini Çin'de gösterdi. Lastik seçimleri gerçek anlamda etkili oldular sıralamaya. Doğru lastik seçimleri yapan Jenson Button finişi göğüsledi. Yarış başlarken en önde 2 Redbull vardı. Bittiğinde ise McLarenler...

Gerçekten çok iyi yarış çıkardı McLarenler... Daha önceki yarışlarda hep geriden başlayıp yukarıya tırmanan Hamilton'un bu sefer podyum alacağını düşünüyordum nitekim de takım arkadaşının arkasında 2. oldu o da.

Günün başka iyi yarışanlarından biri de Mercedes GP Alman pilotu Nico Rosberg'ti. 3. lüğü hakkıyla aldı. Aslında 1 pit cezası ve 4 pitstop yapmasına rağmen 4.lüğü alan Alonso takdirlerin en büyüğünü hakediyor. Bu arada BoZ'un fovorisi Kubica 5. lik koltuğuna oturdu bu yarış. Ve Çin'den iyi bir puanla ayrıldı.

Bugün geçen yarış duble yapan Redbull'lar hayal kırıklığı yaratttılar. S. Vettel 6. olurken, M. Webber de 8. oldu.. Açıkçası üzüldüm Redbull'lar için. Ve Yine BoZ'un çok şeyler beklediği V. Petrov nihayet 7. Olarak ilk puanlarını aldı. O da spin atması dışında güzel bir yarış çıkardı. Bugün yağmur fazlasıyla etkili oldu. Bazıları için şans ve yine bazıları için de şansızlık oldu.. Seyri güzel bir yarıştı.. Sezonun unutulmaz yarışlarından biri olmaya aday bi yarış.


Artık takımlar Avrupaya geçicekler. Sıradaki yarış 3 hafta sonra Barselona'da. Ama İzlanda'da patlayan yanardağın külleri şu günlerde Avrupayı tehdit ediyor, bu yüzden uçak seferlerinin tamamına yakını iptal edildi. İşte bu durum takımların Çİn'den Avrupaya geçmesini engelliyor. Önümüzdeki günler Barselona yarşının akıbetini gösterecek.

1 yorum:

  1. Hamilton leblebi gibi geçti hepsini sırayla. Çok iyi bu adam. Petrov durup duruken spin atarak 3-5 puanı kaçırdı. olmicak bu iş petrov...

    YanıtlaSil