3.04.2010

Formula 1 - Malezya # 03.04.2010



Geçen hafta Avustralya'da olan Formula 1 bu hafta Malezya'da yapılıyor. Bugün yapılan yarış öncesi sıralama turlarına yağmur damgasını vurdu. Başta geç çıkarak avantaj elde etmek isteyen büyük takım pilotları yağmurun artmasıyla dezavantajli duruma düştü ve ilk 17 ye bile giremeyerek daha ilk seansta sıralama turlarına veda ettiler. Sıralamayı Webber kazandı ve sonuçlardan sonra ilginç bir tespit yaptım. Webber Avustralyalı ancak ismine bakıldığında Almanya'dan göç etmiş olma ihtimali yüksek.Çünkü Mark Webber ! İlk 5 in içindeki diğer 4 pilota da bakarsak Rosberg,Vettel,Sutil,Hulkenberg.. Yani hepsi Alman !



Bu sıralamaya bakacak olursak Webber ve Vettel , iki takım arkadaşı 1 ve 3. sıradalar. Çıkışta iyi bir strateji onları 1-2 yapabilir.


Başka bir konu da bu yarışta kimlerin avantajlı olduğu..? Aslında yağmurlu havada Jenson Button yumuşak sürüş stili olduğu için ön sıralarda olmalıydı, ama kum havuzundan çıkamadı. Özür dilerim çıktı ama vinçle çıktı...

Benim favorim Kubica ise gayet iyi bir sürüş gerçekleştirdi ancak 6. olabildi. Takım arkadaşı Petrov ise yine ilk 10 a giremedi. Her ne kadar Kubica bir röportajında " Vitaly henüz yarış bitiremedi ama bitirirse puan alacak kadar hızlı bir sürücü" desede bu durumun benim Petrov hakkındaki beklentilerimi eksponansiyel olarak arttırdığını,takımın sabrını da bununla doğru orantılı olarak azalttığını umarım. Birkaç yarış daha Kubica dan çok geri kalırsa artık diyeceğim ki "bu adamı sponsor için yarıştırıyorlar". Raikkonen in Formula 1 e geri dönebileceği konuşulurken " Niye Renault olmasın ?" diye düşünmüyor değil insan...

Yarın yarışta da yağmur rastgele yağıp rastgele durursa, Formula 1 severler gayet zevkli, bol geçişli bir yarış seyredeceğe benziyor. Bizler çok yetişemesek de "The Rain Man" olarak bilinen Ayrton Senna'yı eskiler çok arayacak sanırım. Keşke onun gibi biri daha çıksa ve biz de "Bizim de bir efsanemiz var." diyebilsek...

3 yorum:

  1. yarın muhteşem bir yarış bizi bekliyor inş bugünkü gibi yağmur olur:):) bu arada sutilin performansını da unutmamak gerek :):)

    YanıtlaSil
  2. Hadi Sutil güveniyorum sana ilk 2 yarışda her ne kadar takım arkadaşı Luizzi nin önünde start çizgisine gelsede yarışmada yaşanan şanssızlıklarla yarışdan puansız ayrıldı. (Luizzi ninde sıralama turlarının aksine yarışda başarılı olmasıda dikkat çekiçi).
    Bu hafta sonu Sutilden en az 6. cılık bekliyorum başlayış için baya üstün bir derece. GO SUTIL GO !!!!!

    YanıtlaSil
  3. Yarın cidden ilginç bi yarış bekliyor bizi. Yarın yarışı herkes kazanabilir. Nerden başladığınız hiç önemli değil. Yarın yağmur kaçıncı turda yağar, ne kadar yağar, ne zaman durur. Lastik seçimleri ve teknik patronların tahminleri ve de son olarak pilotların maarifetleri... Herşey sıralamayı değiştirir. Olayın içinde bu kadar faktör varken yukarıda değindiğim şeyin gerçekleşmesi çok yüksek. Yarın şansı olan götürür gibi duruyo.

    YanıtlaSil