4.04.2010

Malezya Grand Prix # 04.04.2010



Malezya Grand Prix i beklendiği gibi başlamadı. Yağmur hiç yüzünü göstermedi bu yarış ve bu durum sonucu arkada kalan büyük takım pilotları öndeki yavaşları birer birer geçti. Geçişlerde fazla heyecan duyamadık çünkü yarısı pit stoplar esnasında diğer yarısı da bazı pilotların yarış dışı kalması sayesinde gerçekleşti.


Dünkü beklenmeyen yağmur, piste geç çıkmayı tercih eden büyük takımların bütün planlarını bozmuştu. Bu yüzden alışılmışın dışında pole pozisyon ve arkasındakiler Ferrariler ve Mercedesler değildi. Bugün yine yağmur söylentileri içinde Weber’in liderliğiyle bir yarış başladı. Startın verilmesiyle birlikte Red Bull takımı çok iyi bir çıkış yaptı. Vettel ilk virajda takım arkadaşı Weber’i geçerek liderliğe oturdu. Temiz ve problemsiz bir start oldu. Startın en başaralı ismi Hamilton’du. 20. sırada başlayan 12, sıraya kadaryükseldi ilk 3 turda. Yarışın 10. turunda pistlere yeniden dönen Michael Schumacher’ın aracı arıza verdi ve efsane pilot yarışa son noktayı koydu. 32.tura kadar pite girmeyen Hamilton 2. sıraya kadar yükseldi. Pitin ardından 8. olarak tekrara piste döndü.. Tabiki 3. olan Rosberg’i de unutmamak lazım. Sessiz sedasız temiz bi yarışla kürsüde yerini aldı. Ve yine sessiz sedasız bi yarış bitiren de Kubica idi. O da Renosu ile 4. oldu. Force India'nın Alman sürücüsü Adrian Sutil, Malezya'da oldukça güçlü yarış çıkaranlardan biriydi ve Lewis Hamilton'dan gelen baskıya cevap vererek 5. olmayı başardı. Sutil’e yaptığı sıkı baskıya rağmen geçemeyen ve bence günün kazananı Hamilton 6. sırada yarışı bitirdi. Formula 1 de geçilmemeyi çok takdir etmişimdir. Avustralyada Kubica dan sonra Malezya'da da Sutil'i tebrik ediyorum. Bu arada Ferrariler de çok iş çıkarmışlardı. Arkadan başlamalarına rağmen ilk sıralara kadar çıktılar. Fakat son 2 tur kalaya kadar Fernando Alonso Button’ı geçmek için çok zorladı. Ama Ferrari bu zorlamaya dayanamadı ve dumanlar çıkartarak durdu. Alonso için kötü bir bitiriş oldu. Felipe Massa ise 7. olarak Pilotlar klasmanında liderliği aldı. J. Button ise 8. sırada finish gördü.


Yarışın hayal kırıklığı her zaman olduğu gibi Vitaly Petrov oldu benim açımdan. Bu sefer iyi başlayamadı. Yarışta yaptığı en büyük etkinlik Hamilton'ın atağına cevap vermesiydi, bana heyecanlı dakikalar yaşattı... Artık Petrovu desteklemiyorum , yeni pilot bekliyorum bu Rus yerine.

1 yorum:

  1. Beklendiği gibi yağmur yağmadı ve temiz bir yarış oldu. Galibiyet için çok sıkı bi yarış olmadı. İlk 4 sıra çok rahat bir yarış çıkardılar. Asıl yarış arka sıradan başlayanlar arasında oldu. Açıkçası güzel bir yarış oldu benim için. Vettel’ i de burdan kutluyorum. Kör talihini bu yarışla aştı. İnşallah böyle devam eder.

    YanıtlaSil