7.04.2010

Manchester United - Bayern München # 07.04.2010

Bu Almanlar nasıl top oynuyor?

Muhteşem bir şampiyonlar ligi maçını daha geride bıraktık. Resmen tadı damağımda kaldı. Dün akşamki Barcelona-Arsenal maçından sonra bu maçla futbol denilen şeyin tadına bir kez daha vardım.
Gelelim gecenin maçına...
2-1 lik skor avantajıyla Old Trafford'a gelen alman panzeri Bayer München ev sahibi Manchester United'a karşı turu arıyacaktı. Başlama düdüğü ile Manchester United'ın golü bulması arasında ilk maç olduğu gibi fark yoktu. İngiliz ekip Gibson ile 3.dk'da golü buldu. Manchester bir kez daha maça 1-0 üstün başladı. Bayern münchen daha ilk golü sindiremeden bu kez dk 7'de Portekizli Nani Takımını 2-0 öne geçirdi. Skor avanatajı ile gelen Almanlar şoka girdiler. Maç çok hızlı başlamasına rağmen gollerden sonra tempo düştü. Maçın kontrolü ev sahibinin elindeydi. Dakikalar 39'u gösterirken Olic ciddi bir gol pozisyonundan yararlanamadı.Bu pozisyonun 2 dk sonrasında Nani bir kez daha sahne aldı ve Kırmızı Şeytanlara 3. golü de kazandırdı. Ev sahibi turu garantileme havasına tam girecekti ki 5 dakika önce pozisyonu değerlendiremeyen Olic bu kez topu iyi takip etti ve Van der sar'ın yanında ustaca ağlara yolladı ve Bayern'e can verdi. Maçta ilk yarı bu skorla bitti.



2. yarı yine tempolu başladı. Ama devrenin hemen başında Rafael 2. sarı karttan kırmızı gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. ingiliz ekibin 10 kişi kalması Bayern'e moral verdi. Kırmızı karttan sonra Manchester forveti 1 e düşürdü.Defansı sağlamlaştırmak için 4-4-1'e geçti. Anlaşılan kontradan gol bulmayı umuyorlardı. Yine o dakikadan sonra bitmek bilmeyen Bayern ataklarını da izledik. Nitekim 73. dk'da Robben'den muhteşem bir gol geldi. Ribery'in ortasına Robben yarım volelik bir vuruş yaptı ve sokru 3-2'ye getirdi. Bayern München resmen küllerinden doğdu bu dakikada. Bu sefer şoka giren İngiliz ekipti. Maçın sonuna kadar ev sahibi ekip varlık gösteremeyince turu Bayern söke söke aldı. Maçın başında kötü başlayıp sonunda yine gülen Almanlar oldu.



1 kırmızı kart sonucu maçın gidişatının ne kadar değişebildiğini gördük. Raffael'in gördüğü kart Kırmızı şeytanlara pahalıya patladı. Bakalım ilerleyen zamanda Ferguson, Rafael için nasıl bir yol çizicek. Ayrıca herkesin beklediği Manchester United-barcelona finali böylece yok oldu.

4 yorum:

  1. maç süperdi. robbenin golünün üstadı ümit karandır :)
    ayrıca bayern de van bommel ile badstuber cezalı duruma düştüler
    yarı final ilk maçlarında yoklar. Badstuber yerine pranjiç oynar ama van bommel yerine kimse oynayamaz...

    robben golü atınca çocuk gibi sevindim. ayrıca hiç stres yapmadan ısrarla uygun pozisyon aradı münih. çok hoşuma gitti bu. bizde olsa şişir ...

    YanıtlaSil
  2. O değil de... Bayern 1999 finalinin acısını durup durup çıkarıyo valla. Ben bi Manu'lu olsam çok kaoyardı bana.

    YanıtlaSil
  3. manchester 10 kişi kalmamış olsaydı da maç böyle gelişseydi işte asıl o zaman mükemmel heyecanlı bir sonla süper bir maçı geride bırakmış olurduk.

    YanıtlaSil
  4. öyle olsaydı da güzel olurdu ama manchester da durup dururken 10 işi kalmasın o zaman di mi. madem tehlike yok ne diye faul yapıyon ne diye kart görüyon :S demek ki sıkıntı var..!

    YanıtlaSil