19.05.2010

Şampiyonluğun Ardından !



Herkesin bildiği gibi 2009-2010 Turkcell Süper Lig şampiyonluğunu Fenerbahçenin Trabzonspor la 1-1 berabere kalmasıyla Beşiktaş'ı 2-1 yenen Bursaspor kazandı ve 5. büyüğümüz oldu. Asıl olay şimdi başlayacak çünkü Bursaspor altyapı olarak şampiyonluğa hazır mı değil mi belli değil. Şampiyonluk gecesi Ertuğrul sağlam "stadımız UEFA kriterlerine uymuyor. En yakın zamanda gerekli düzeltme ve büyütmeleri yapıp eylül ayında oynanacak şampiyonlar ligi grup maçlarına yetiştireceğiz." bilgisini vermişti. Bu söylemin ardından ben de demiştim ki "futbolcu kaliteniz" de yeterli değil gibi gözüküyor hocam. Keşke gidip balkanlardan uygun fiyata tecrübeli ve kaliteli isimler getirebilseniz...Çünkü Galatasaray başarısını bu isimlere borçlu. Genel olarak balkanlarda spora bakış açısının farklı olduğunu bildiğimden bu yorumu yapabiliyorum. Hani Galatasaray kadar olmasa da, en azından grupta birkaç puan alıp UEFA ligine kalabilecek kadar bir başarıyı yakalayabilmek için en uygun bölge gibi gözüküyor. Brezilya'nın sıradan herhangi bir oyuncusunu alacağınız fiyata en basit artı yön olarak milli takım tecrübesi olan bir Bulgar,Sırp ya da Rumen bir oyuncu alabilirsiniz...



Ve bugün sürekli takip ettiğim gazetemi elime aldığımda okuduğum haberle benim dediğimin yapılmaya çalışıldığını gördüm. Bursa yöneticisi diyordu ki "Balkanlardan 3 adet oyuncu alacağız. Toplamda 4 oyuncu alacağız ve toplam maliyeti Alex'in 4 te biri kadar olacak." Bu söylemden "sanki benim dediğim yapılmış gibi" mutlu olmamın yanı sıra aynı zamanda tedirgin de oldum. Çünkü fiyat çok uygundu. Bu kadar ucuza gerçekten kaliteli oyuncu alınır mı bilemem. Ama şöyle bi düşünürsek, dünya kadar para verilip alınan Guiza var mesela... Ya da menajer cepçiliği sayesinde 100 e alınacak Afrikalı oyuncunun 500 e alınması olaylarını yaşadığımız , futbolcu değerinin haketmediği kadar yüksek olduğu ülkemizde ucuz topçu görünce kötülemeye başlamamız normal sanki... Unutmayalım ki aldığı paradan çok yaptığı işi konuşturanlardır büyük adamlar. He bu arada Ertuğrul Hoca, sen Rijkaard ın kaçta kaçı kadar para alıyorsun ??

1 yorum:

  1. Elbette ki tek bir kupayla büyük olunmuyor.Bursa nın alacağı daha çok yol var.Öncelikle kaynaklarını arttırmalı.Bunun için de ilk olarak kazandığı şampiyonluğu kullanmalı.Daha sonra Şampiyonlar Ligi nden elde etmesi gereken kazanç var.Başarılı olurlarsa oyuncuların değerleri de yükselecek.Önlerinde bir ton fırsat var.Değerlendirebilirlerse devrimi bu kez kendi içlerinde yaparlar,çağ atlarlar.Yapamazlarsa,durumları birilerinkine(kim olduğunu bilirsiniz) benzer,bugünleri çok ararlar ve anılarla yaşarlar.

    YanıtlaSil