22.05.2010

Usta vs Çırak !



Her ne kadar başlığımda ondan "Çırak" diye bahsetmiş olsam da onun artık yeni bir usta olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliri. Tabi ki Mourinho dan bahsediyorum...

Bu akşam oynanacak Inter - Bayern Münih Şampiyonlar Ligi Finalinde kozlarını paylaşacak iki teknik adam. Haberler ise hep usta çırak ilişkisi yönünde. Kimilerine göre boynuz kulağı geçiyor kimilerine göre ustanın çırağına öğretmediği bir numarası her zaman mevcut. Ama ya çırak ustanın numarasını çaktırmadan öğrendiyse ?



Sonucu ne olursa olsun Avrupa'nın ligler bakımından en büyük ligi olan Şampiyonlar Liginde finale çıkmak zaten "büyük usta" olunduğunun göstergesidir. Kimse tesadüfen ya da şans eseri olarak bu yüce mevkiiye gelemez.Bayern Münih gibi bu sezon geçmiş sezonların derin izlerini rahatlıkla silip 3. kupasına uzanmayı bekleyen bir takıma karşı,taktik deha tarafından yönetilen ve bazı takımlar tarafından küçük görülerek gönderilen ya da takasa tabii tutulan oyuncularla önlerindeki iki hedefe başarıyla ulaşıp yine 3. sünü arayan bir Inter olacak sahada.Finalin Santiago Bernabeu da oynanacak olup iki takımın da en önemli oyuncuları sayılabilecek Sneijder ve Robben in Real Madrid'den gönderilmiş olması taraftarların pişmanlığını ikiye katlayacak.




Tahmin değil de gönlümden geçen Bayern Münih in kupayı kazanması... 99 daki finalin ardından kupayı alıp Alman futbolunu kendine getirmeleri için en önemli fırsat diye düşünüyorum. Önümüzdeki dünya kupasını da düşünerek sakatlık olmadan güzel bir maç olmasını diliyorum ve kadroları veriyorum ;

Inter: Cesar, Maicon, Lucio, Samuel, Chivu, Zanetti, Cambiasso, Sneijder, Pandev, Eto'o, Milito.

Bayern Münih: Butt, Lahm, Demichelis,Van Buyten, Badstuber, Hamit Altıntop, Van Bommel, Schweinsteiger, Robben, Olic, Muller.


Dipnot: Şampiyonlar Liginde başarısız diye Inter i bırakıp Barça ya giden ibrahimoviç gibi , Lucio da Münih i bırakıp Inter e gitmişti. İbrahimoviç hedefine ulaşamadı,bakalım Lucio nolacak ?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder