15.05.2010

Ve Sonunda Kubica !

Formula 1 Monaco Grand Prix 2010 sıralama turlarında yine büyük bir sürpriz yaşanmadı. Red Bullar kanatlarını buraya da getirip 1. ve 3. olabilecek derecede iyi uçtular. Kimilerine göre sürpriz denebilecek bir olay Kubica'nın 2. olmasıydı. Bana göre sürpriz değildi çünkü Kubica her yarış ilk 5 civarı derece elde edebilecek kadar iyiydi. Bir de laf vardır ya " arabasından iyi pilot olmak " ... İşte Kubica aynen öyle bana göre, arabasından çok iyi. Schumacher geri geliyor söylentileri var ama bence 3 yarış daha iyi bi derece elde edemez. Tabi ki Schumacher in Monaco da iyi bir derece alması beklenebilir. Adam yılların tecrübesi, bu pistte sayısız tur atmış, galibiyetleri 2.likleri var. Belki de pistin bireysel olarak en tecrübeli pilotu.


Gelelim yarışın diğer favorileri McLaren ve Ferrari lere. McLaren genelde Red Bull un en yakın takipçisi konumundaydı sezonun başından beri, ancak bu yarışta öyle olamadı...Yarış içinde Hamilton'un hırçın sürüşünü göz önüne alırsak değişik ataklar ya da kazaya sebebiyetler bekleyebiliriz... Button sürüş stili sayesinden heyecan yapmadan ön sıralara gelebilir. Ama ben öyle olmasını istemiyorum... Ferrari'de ise Alonso antrenman seansında kaza yaparak sıralama turlarına çıkamadı. Pit yolundan çıkarak ön sıralara gelebilir mi merak konusu. Galiba en son Schumacher 20 li sıralardan başlayarak yarışı 5. bitirmişti. Massa ise dikkat çekmeden 4. oldu. Pasif sürüş tarzı ve atak yapamamasıyla tanınan Massa'nın en azından bir kaç sıra geriye düşmesi beklentilerim arasında...


Diğer ilginç olay ise Liuzzi'nin Sutil'i geçebilmesiydi. Alışık olmadığımız bir durum,zira Sutil bu sezon takım arkadaşına hiç geçilmemişti !
Bu arada söylemeyi unuttum, Petrov gene kaza yaptı! Niye söylüyosam , zaten hep yapıyor ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder