7.06.2010

Dünya Kupası : Sırbistan !

Güney Afrikada yer alacak takımların belki de sürpriz yapma ihtimali en yüksek olanlarından biri Sırbistan... Elemelerde gurubu 1. tamamlayarak bütün dikkatleri üzerlerine çekmelerinin yanı sıra üst liglerde (İngiltere,Almanya,İtalya) önemli konumlarda oynayan futbolculara da sahipler.



Defanstan başlarsak;Sir Alex Ferguson un sene sonunda alsa 4 M € daha az ödeyeceği ama dayanamayıp devre arasında 12M € ya transfer ettiği stoper Nemanja Vidic ! Kimse bu adamın dünya defansları içerisinde en üst sınıfta yer almadığını iddia edemez. Manchester'a başladığı yıllarda en iyi çıkış yapan oyuncu ödülünü de almıştı zaten... Yanında oynayacak isim ise Borussia Dortmund lu stoper Neven Subotic. Dortmund un ligi üst sıralarda tamamlamasında en önemli oyunculardan biri. Defansta uzun boyu ve güçlü fiziğinin yanı sıra pozisyon bilgisi , yavaşlığını tölere ediyor. 34 maç ilk 11 de başlaması da istikrarının son derece iyi olduğunun göstergesi.
Bir başka büyük lig olan , hatta en büyük lig olan İngiltere'nin Chelsea takımında sağ bek olarak görev yapan Branislav İvanovic var takımda... O da Vidic gibi Rusya yı bırakıp gelmiş Chelsea ye. Takımdaki büyük yıldızların yanında hiç sırıtmadan, yüksek tempoda top oynayabilen bir isim kendisi. Ligde 25 maç , şampiyonlar liginde ise 6 maç ilk 11 de başlamış. Takımda onun bölgesinde oynayan Bosingwa yı geçmiş sanıyorum bu değerler ile...Ki Bosingwa da Portekiz in sağ bekidir !
Sol bekte ise Lazio nun yıldızı Kolarov var. Bu adamın sol bek olduğunu yazdım ama aslında değil kendisi. O komple bir sol oyuncu. Şöyle ki önünde başka adam oynamasa daha iyi olur çünkü aynen Roberto Carlos,Cafu,Zhirkov gibi kanadını baştan sona çok iyi kullanabilen bir oyuncu. İş ahlakını ise Lazio - Inter maçında gördük. Taraftarların bile yenilmeyi istediği Lazio takımında Zarate,Muslera ve Kolarov varlık gösteriyordu sadece.



Orta saha yıldızlarının en önemlisi şampiyonlar ligini kazanan, uzun yıllardan beri Inter de forma giyen , milli takımın şüphesiz en önemli oyuncusu Dejan Stankovic. Uzaktan şutları, mücadelesi ve topu kaptığında yaptığı uzun paslar onu yıldız yapan unsurlar. Stankoviç in çevresinde Krasic gibi çok iyi adam eksilten, boş koşuları inanılmaz etkili olan genç yetenek var. Bu yetenek aynı zamanda turnuvanın yıldız adaylarından sanırsam. Krasic e ek olarak Köln takımından Tosic ya da Dinamo Kiev den Ninkovic oynayacak orta sahada.



Forvet hattında ise tecrübeli golcü Pantelic, onun yanında Valencia lı yıldız Zigic ve son olarak da Standart Liege in büyük takımlara gidebilecek enden oyuncularından Jovanovic var. Ülkemiz takımlarının transfer listesinden sanıyorum her üç futbolcu da. Zigic ve Jovanovic gibi 2 kule forvetiniz , Stankovic gibi topu istediği noktaya atabilen bir orta sahanız var ise zaten en etkili silahınızın korner ve duran toplar olacağına gerek bile yok.

Fransanın da bulunduğu gurubu lider tamamlarken Fransa'yı yenememeleri tedirgin ediyor beni sadece. Kendi gücünde ya da daha zayıf takımlara karşı gözle görülen bir problemleri yok. Hatta işi ciddiye aldıklarında puan bile kaptırmıyorlar. Takımda tecrübe sıkınıtısı yaşanacağını da zannetmiyorum ki Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Liginde forma giymeyen oyuncuları yok denecek kadar az. Teknik direktör Radomir Antic tecrübesi sayesinde milli takımı nasıl kuracağını iyi hesaplamış,oyuncuların üst düzeyde olması da ekmeğine yağ sürmüş.

Bu özelliklere sahip bir takım işte Sırbistan. Benim en büyük sürpriz adayım !

1 yorum:

  1. Kadro bakımından bir sıkıntıları gözükmüyor olası rakipleri incelediğimizde bence yarı final için şansını değerlendirdiğimde grubunu 2 sırada bitirip ingiltere ninde grubunu 2. bitirmesi onun için en iyisi olacaktır gibime geliyor.(Böyle bir olasılık Arjantin ile çeyrek final oynamaktan da kurtarır.)

    YanıtlaSil