24.06.2010

Güle Güle İtalya !





Az önce biten İtalya Slovakya mücadelesi Slovakya'nın 3-2 üstünlüğüyle sona erdi ve Slovakya bir üst tura çıkarken İtalya evine döndü.



Maç içerisinde gördük ki hakem arkadaşımız (Howard Webb) takdir haklarını kağıt üstünde güçlü takım olan son şampiyondan yana kullandı. Yardımcı hakemin dürüstlüğünü ise çok takdir ettim. İtalyanın doldur boşalt yaptığı her pozisyonda kaleciye faul yapılırken hakem oyunu devam ettirdi. Bir diğer konu ise sert oyun. Pepe hırsından Fenerbahçe'nin yeni transferi Stoch u tekmeledi ancak hakem sarı kartla yetindi. Diğer bir klişe de duraklama anları. Yine uzatma 4 dakikaydı ancak maç 96.02 de bitti sanırsam. Demek istediğim İtalya gol atsın diye herşey yapıldı ama işte olmayınca olmuyor... Hani maç canlı yayınlanmasa "maçı İtalya kazandı" deyip turu atlatacaklar ama milyarlar izlerken yapamıyorlar tabi...

Oyun konusunda diyecek tek şeyim "İtalian Wall" diye bilinen savunmasıyla ünlü takımdan eser kalmadığıdır. Slovakya korner ve taçtan bile gol buldu. Quagliarella nın golü de ayrıca güzeldi ama en güzel goller seçimi olsa ona oy vermem. Forvete bir türlü top getiremeyen italya turnuvayı 5 pozisyon bulamadan bitirdi. Slovakya ise stres altındaki rakipten faydalandı. Topla çok oynayıp geniş alanları akıllıca kullandılar ama daha fazla gol bulacak pozisyonları yakalayamadılar. Tecrübe eksikliği de bunda büyük bir faktördür sanıyorum.Vittek sanıyorum ülkede halk kahramanı olmuştur. Ligimizde oynaması da beni bir başka heyecanlandırıp, vay be dedirtti.



Turnuvanın sanıyorum şu ana kadar en büyük sürprizi İtalya'nın elenmesidir ve ikincisi de Slovakya'nın tur atlamasıdır. Gerçi sıralama değişir. Yeni Zelanda bile yenilmeden kapattı turnuvayı. Yazıklar olsun Fransa,yazıklar olsun İtalya !

2 yorum:

  1. ya zaten italya eski italya değil.. bi adı var son dünya kupası şampiyonu diye o kadar.. Slovaklar iyi oynadılar kazandılar... Ama Panzerlerin önüne kimse geçemez :)

    YanıtlaSil
  2. almanya formam var benim çok kral :P
    alsana sen de !

    YanıtlaSil