17.11.2010

Oğuzhan Özyakup



Arsenal alt yapısında oynayan ve zamanında Hollanda u-17 milli takımının kaptanlığını da yapmış bir futbolcu ve şu sıralar PSV nin A takımına transferi söz konusu.İbrahim Afellay ın Barcelona meselesi herkes tarafından bilinir olduğu için PSV böyle bir yola başvuruyor sanırım.
Kendisi 1992 doğumlu ve Avrupa'nın en üst düzey liglerinden olmasa da kayda değer Eredivisie de forma şansı bulması , gelişimi açısından çok ama çok önemli. Eğer 18 yaşında A takımda problemsiz ve yeterli güçte forma şansı bulabilirse Türkiye bir gurbetçiden daha istediğinden fazla yararlanabilmiş olacak. Tabii Oğuzhan bizim milli takımı seçerse..
Zamanında Fatih Terime laf sokmasıyla gündeme gelmişti ve dediklerinde haklıydı. Eğer yarın beni milli takıma çağıracaksalar düşünürüm. Biz futbola bugün başlamadık çocukluğumuzdan beri oynuyoruz ama bizim görmezden geliyorlar demişti.


Hiddink'in başlattığı değişim hareketinin bir parçası olmasını gönülden isterim. Her ne kadar Hiddink yanlış adamları kadroya almış ve almaması gereken oyuncuları dışarıda bırakmış olsa da eski zihniyetten kurtulmuştur ve doğru oyuncuları bulacaktır. Bizim düşünemediklerimizi bile sahaya sürecektir ve daha da önemlisi bu hareketle dizginleri eline aldığını göstermiştir. Oğuzhan ülkemizin çoğu zaman geri kaldığı futbol zekasına büyük katkıda bulunabilir. Arsenal in internet sitesinde yazdığı kadarıyla asistleri ve oyunu okumadaki başarısıyla ön plana çıkıyor, yani bizi istemeyen Mesut'un küçüklüğü dersek problem olmaz sanırım.

Küçük yaşta büyük tecrübeler elde etmiş öyle ki u-16 ve u-17 avrupa şampiyonalarında finale yükselmiş ve ikincisinde kaptanmış.Wenger in eğitiminden geçmiş ki kariyerinin en önemli hamlesidir şu ana kadar. Fabregas 24 yaşında dünya çapında bir yıldız olabiliyorsa ve bunu 16 yaşından beri göz göre göre yapabiliyorsa Wenger sayesindedir. Yaş ortalaması 20 yi geçmeyen takımlarla her sene Premier Lig de ilk 3 e oynayabilen başka bir takım bulunamaz.


Umarım beklentilerim gerçekleşir, bu çocuk PSV de ilk 11 de yer alır, milli takımımızı seçer ve bize geleceği getirir. Ailesi Trabzonlu ve milliyetçilik duygsunun ön plana çıkmasını bekliyorum. Milli takıma gelmezse ne olur ? Hiç bir şey olmaz biz daha nica Oğuzhanlar yetiştiririz. Mehmet Ekici röportajında Almanya için oynamak aklımdan bile geçmedi dedi ve de Türkiye'ye yakışan bir futbolcu olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Bize böyle adamlar lazım, zaten aklının ucundan dahi geçiyorsa gelmesin, burası Türkiye, ama iyi ama kötü profesyonellik her zaman 2. planda...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder