19.11.2010

Şampiyonluğun Mimarı

Formula 1 de sezon bitti ve tarihin en genç şampiyonu Sebastian Vettel oldu. Zaten bu sezondan önce yer aldığı 3 sezonda değişik atmosferlerde elde ettiği puanlar,kürsüler ve birincilikler bu pilotun şampiyon olacağının müjdesini veriyordu. Yağmurlu Amerika yarışında ilk sırada yer almasıyla dikkatleri üzerine çekmişti ve bu sezon iyi bir takımla şampiyonluğu elde edebilecek kalitede olduğunu gösterdi.


Kimilerine göre Cristian Horner , takım patronu olarak en büyük pay sahibi, kimileri ise Vettel in 1. pilot olarak tutulmasından kar elde ettiğini düşünüyor. Şöyle bir gerçek var ki Vettel son yarışa kadar hiç şampiyona liderliğine yükselemedi.Son yarışta mucizevi bir şekilde kendisini de şaşırtan olay gerçekleşti.

Sezon boyunca takım arkadaşı Webber le (ki uzun süredir, Jaguardan beri takip ettiğim iyi bir pilottur) yaşadığı tartışmalar manşetlere taşındı. Aralarında geçen sert rekabet bazen istenmeyen sonuçlar doğurdu ve buna rağmen takımlar klasmanında şampiyonuğu çoktan garantilediler.


Vettel , Formula 1 de yarışan en genç pilot olma rekorunu kırdı. Ardından da en genç şampiyonluk geldi. Peki bu büyük olayın yaratıcıs, şampiyonluğu mimarı kim ?


Formula 1 camiasını şöyle böyle takip edenlerin pek de bilmediği bir adam. Michael Schumacher ! Vettel i küçüklüğünden beri tanıyıp ona karting günlerinden beri destek veren bir efsane. Belki de bu yüzden efsane, hiç bir zaman kibir yapmayan, sadece ve sadece yarışmak isteyen, elinden geldiği kadarıyla rakiplerini tehlikeye sokmadan yarışan bir efsane.


Ufak bir araştırma yapıldığında açıkça görülüyor ki Vettel-Schumacher ikilisinin yanyana çekilmiş pozları oldukça fazla ve dostluklarının ne kadar iyi olduğunun göstergesi. Sebastian Vettel , Schumacher hakkında " Hayatımdaki 3 Michael den en önemlisi." diyor ve diğer ikisi de Michael Jackson ve Michael Jordan.. Sözü fazla uzatmaya gerek yok. Adam olacak çocuk bir efsanenin gözetiminde hakettiği yeri erkenden elde ediyor.


Keşke eski Formula yarışçılarının çocuklarını kayırarark bu aleme sokması engellense ve gerçekten Vettel gibi başarılı pilotlar kendine daha çok yer bulabilse. Keşke yarın Hakkinen,Prost,Barichello da birilerinin elinden tutup şampiyonluğa yol açsa...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder