18.12.2010

Hileli Kura ..!

Şampiyonlar liginde son 16 takımın belli olmasının ardından merakla eşleşmeleri beklemeye başladık. Bugün çekilecek kuralarda hangi takımlar ön plana çıkacak diye tartıştık zaman zaman. Ama görüldüğü üzere her sene olan bu sene de oldu..

Kuraların çekilmesindeki hile veya şike meselesi hep tartışılır ama kimse kanıt gösteremeyeceği için "yok öyle bir şey" denilir ve geçiştirilir. Halbuki çoğu futbolsevere göre şike var, olmaya da devam ediyor.


Öncelikle şu konuya dikkat çekmek istiyorum. Diyelim görece küçük bir takımın oyuncusu büyük bir takıma transfer olacak ya da oldu, işte o zaman bu iki takım kuradan sihirli bir şekilde " birlikte " çıkar. Bunu daha çok doğu bloku ülkelerinden batı takımlarına transfer ihtimali olan takımlarda görürüz. Son iki yıldır ise Arsenal - Barcelona eşleşmesinde görüyoruz. Hadi len demeyin, sadece okuyun çünkü bu anlattıklarım kafamda uydurduğum bir komplo teorisi de olabilir , gerçek de, ama kimse bilemez.

İkinci kısım kuralara neden kural koyulmuyor? Nasıl ki aynı ülkeden iki takım birbirleriyle eşleşemiyorsa, iki takım ardışık iki sene içinde son 16 ya kalınca da eşleşemesin.. Bıktık artık Lyon - Real Madrid eşleşmelerinden...


Manchester Utd ise son 5 yılda guruptan çıktığında ya Fransız ya da İtalyan takımlarıyla oynamış. Milanla 2 kez oynamış ve Tottenham yerine Manchester çıksaydı sanıyorum ki tepkiler gittikçe büyüyecekti.

Var olan uygulama beni gittikçe soğutuyor kura çekimlerinden. En temizi kural koymayın , bırakın aynı ülke takımları da birbirleriyle eşleşsin, belki rekabet daha da artar ne dersiniz ?

3 yorum:

  1. Geçen sene Barçadan Eto intere, ,interden barçaya ibrahimoviç takas yoluyla değişmişti. Bir de ne görelim kurada inter barçaya çıkar:D Tamamiyle izleyici çekmek için... Kesinlik sıkıntı var kuralarda...

    YanıtlaSil
  2. @RsM : haklısın, o da bir örnek sayılır..

    YanıtlaSil
  3. Benim de bu kuralara artık gercekten ilgim kalmadı. Tamam hadi grup mücadelelerini anlarım aynı ulkeden takımlar eşleşmesin de, niye 2. turda eşleşmiyorlar o durum sakat.
    Dünya Kupasında olduğu gibi sadece tek kura olsa, gruplardan sonra çapraz eşleşmeler olsa acaba nasıl olur bılemıyorum, bildiğim tek şey var o da Lyon-R.MAdrid eşleşmesi istemıyorum arkadaş :D:D:D

    YanıtlaSil