29.12.2010

Kara Kayıp : Kaka

Neredeyse bir senedir topla etkileşime girmeyen unutulmaya yüz tutmuş gibi görünen ama 10 sene de oynamasa yarın çıkıp ilk 11 başlayacak oyunculardan biri Kaka .Şu sıralar Chelsea ile anlaştığı da iddia ediliyor ki bu Chelsea nin oyun yapısını tümden değiştirir ve de Kaka Chelsea ye fazla gelir. Keşke Manchester United a alınabilse , sistem cuk oturuyor, zaten eksik yer de orası işte..

Real Madride transferinden sonra bir türlü Milanda yaptığı işleri yapamayan, ama bunun şükür ki sakatlık sebebiyle olduğunu bildiğimiz bir oyuncu. Performansını ortaya koyduğunda yapamayacağı şey yok gibi.


Olayı biraz daha büyütürsek , kişisel tercihlerimden dolayı tatlı defansif , hızlı hücuma dayalı futbolu severim ve ne Messi ne de C.Ronaldo , Kaka dan iyi değiller bu konuda. Sıkı bir savunma ve önünde tek vuruş forvetiyle birlikte Kaka olunca takım tadından yenmez.. Zaten videoda da herşey ortada. Dar alanda zaten etkili bir oyuncu ama geniş alanda ondan etkilisi yok. Sürati aşırı olmasa da gayet yüksek ve de bu süratte verdiği kararlar beklenmeyecek kadar akıllıca. Topla rakip arasında set oluşturması da cabası. Topu kaptırması çok zor gibi duruyor, öyle ki defansları hemen yanıltıyor. Zaten o süratte hoyt desen defans çakılır kalır, Kaka da ekmeğini buradan çıkarıyor.

Gözümde orta sahanın her zaman bankolarındandır , Gerrard ile birlikte. Her zaman medyayla iç içe olmadığından ve dinine bağlı bir kişilik olduğundan rakipleri kadar gösterişli durmasa da futbol seyretmeyi zevkli kılan unsurlardan bu iki kişilik dev kadro. Yaptıkları da yapabileceklerinin göstergesi. İyi seyirler..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder