11.01.2011

Yılın Yanlışı !


Bilindiği üzere yılın futbolcusu ödülünü Messi tekrardan aldı ve 3 aday da Barcelona takımının etkili oyuncularıydı. Bunun üzerine çok tartışmalar dönecektir, evet Messi belki de dünyanın en iyi futbolcusudur ama bu sene en iyi performansı gösteren futbolcu bu üçünden biri değil. Adaylar arasına girmeyi hak eden tek futbolcu ise Xavi. Iniesta zaten yılın ilk 5 ayını sakat geçirdi, finalde gol attı diye mi ödül veriyoruz ? Messi zaten yeteneğine bakılırsa her sene orada olması gerekli, ama bu yeteneğin yapamadığı başarıları elde edenleri geri bırakmak futbolun adaletine yakışmaz sanıyorum..



Şampiyonlar Liginde final oynayan ve son 3 aday olarak gösterilen Messi,Xavi ve Iniesta nın takımını yenen Inter in beyni Sneijder in adaylar arasında olmaması çok acı. Avrupa'nın en önemli 4 liginden 3 ünün şampiyonunu (Chelsea,Barcelona,Bayern Münich) eleyen takımın teknik direktörü en iyi teknik direktör seçilmesine rağmen takımdan hiç kimse adaylığa bile giremiyorsa bu işte bir problem olduğu açık.


İşi biraz daha ileri alalım ve Bayer Münih in uzun yıllardır Şampiyonlar Liginde başarı elde edememesine alışmışken , yine neredeyse tek oyuncuyla , Robben le finale kadar çıkması, üstüne aynı oyuncunun dünya kupası finalinde de gol atamaması dışında Xavi den kötü performans göstermemesini hesaba katarsak... Neden Robben değil ?

Peki Messi neden orada ? Neredeyse maç başına 1 gol ortalama tutturduğu için, ee C.Ronaldo aynısını yapmadı mı ? O neden yok ? Yıllar önce Gattuso'nun verdiği bir demeçle noktalayalım.
"Eğer bu ödülü en yetenekli futbolcuya veriyorsalar , bizim uğraşmamıza gerek yok , Zidane her yıl gelip ödülünü alır. Ancak performansa bakıyorsalar bu yıl ödülü kesinlikle Zidane'ın almaması gerekir..!"



1 yorum: