28.05.2010

Almanya nın yeni "LİDER"i !

Dünya Kupalarının her zaman favorisi olan Panzerler , 2010 dünya kupasına hazırlanırken kadro konusunda sıkıntı çekiyor. Özellikle liderlik ve yaratıcılık meziyetlerine sahip oyuncu olan Ballack ın sakatlanmasından sonra sıkıntı Almanları tedirgin etmeye başladı. Bu bölgede oynayacak yedek oyuncuları olsa da Ballack kadar etkili olamayacağı aşikar ki zaten orada oynayacak adam yok ! Teknik direktör Joachim Löw ün , oyuncu tercihlerini yaparken Werder Bremen de başarılı bir sezon geçiren Frings i takıma almaması sorunun başlıca nedeni. Frings her ne kadar iyi bir orta saha olsa da, takımı ateşlemek, atakları sürüklemek ve şaşırtıcı paslar verebilmek onun stilinde görülmesi beklenmeyen yetenekler... Durum böyle olunca lider olması da beklenemez zaten.


Bu sorunlarla boğuşan takımda kaptan arayışları çok uzun sürmedi , hemen Philipp Lahm kaptanlığa getirildi. Bayern Münih in de 2. kaptanı olan ve yaklaşık 8 senedir milli takımda oynayan Lahm bunu haketmiyor değil. Ancak onun defans oyuncusu olması ve oyunun gidişatına pek müdahele edemeyecek olması , bir başka deyişle dizginleri eline alıp atını istediği gibi kumanda edemeyecek olması bazı taraftarları ve basını düşündürüyor. Sıkı bir Lahm takipçisi olan ben şundan eminim ki yardımsever,çalışkan akıllı ve inatçı biri liderliği layıkıyla yerine getirecektir ve Lahm bu dediklerimin hepsine sahip. Gerekirse takımının başarısı için ceza almak pahasına açıklamalar yapan, gerektiğinde teknik direktörü haklı olarak eleştirebilen dürüst ve adil bir kişilik çünkü bu adam...



Oyun gidişatında zaten kendi mevkiini gereğinden fazla sağlam tutmasının yanı sıra, sağ kanattan yapılan hemen her atakta desteğe giderek oyuncu sayısı üstünlüğü yaratmaya çalışan ve top kaybedildiğinde ise herkesten önce geriye dönen bir sağ bek. Geri dönüşlerinde önsezileri sayesinde topun nereye oynanacağını hissederek top kapma ve erken müdahele becerisiyle defansı rahatlatan bir oyuncu. Birebirde bana kalırsa bir çok yıldız oyuncunun , karşısında görmek istemediği bir adam. İşte Philipp Lahm !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder