19.05.2010

Penaltıda Kural Değişikliği !


2010 Dünya Kupaso öncesi FIFA önemli bir yazılı kural değiikliği yaptı. Şöyle ki; eğer bir oyuncu penaltı atışını kullanmak üzere topa gelirken yavaşlar ve kaleciyi "yanıltırsa" oyuncu sarı kart görecek atış tekrarlanacak.


Bu kuralın mantığını anlayamadım. Hem o zaman şöyle bir durum ortaya çıkar. Kaleci de sağa sola hareket ederek vurucuyu yanıltmamalı. Eşit bir durum söz konusu olması için kurala bu da eklenmeliydi.
Hem ayrıca kaleciyi yanıltmak lafını da sevmedim. Banane arkadaş, yanılmasın kaleci ! Zorla mı köşe seçip bir tarafa atlatıyoruz onları, madem vuracak oyuncu yavaşlıyor , sen de uçma !

2 yorum:

  1. Koskoca kalenin önünde o kadarcık mesafeden topa,hem de istediği zaman vurabilen,herşey elinde olan oyunculara karşı futbolun bu kadersiz insanlarına birazcık avantaj verilsin nolur ki.Hem penaltı atmak da o kadar kolay olmasın,biraz ustalık istesin.Kaleciyi herkes şaşırtır öyle.

    YanıtlaSil
  2. Bu kural aynı zamanda BoZ un dediği kalecinin vurucuyu yanıltma olayını zaten ortadan kaldıracaktır.Vurucular,kalecilerin atlayacağı tarafı kestirmeye çalışmazlarsa,kaleciler de böyle bir oyuna zaten ihtiyaç duymaz.

    YanıtlaSil