14.06.2010

Almanya 4 - 0 Avustralya

Her katıldığı kupanın en büyük favorilerinden olan Almanya, kangurular ülkesi Avustralya'yı 4-0 gibi net bir skorla ezdi ve ne kadar favori olup olmadığının kararını vermeyi seyircilere bıraktı.


Oyuna ilk dakikadan itibaren etkili başlayan Almanya , Mesut un akıllı ara paslarıyla gol pozisyonlarına girmeye başladı. Bu toplar neticesinde sıfıra inen kanat ve forvet oyuncularının geriye çıkardığı toplar etkili oldu,nitekim ilk gol de böyle geldi. Podolski Köln de kötü bir sezon geçirse de Almanya için ne kadar önemli bir futbolcu olduğunu yine gösterdi. Avustralyanın ileri uçta top kullanma ve gole yönelik vuruşlar yapma becerisi güçlü Alman defansının varlığı yüzünden çok zayıf kaldı. Yanılmıyorsam bir adet korner tehlikesi yaşattılar, o kadar.Bu duruma karşın akın akın gole giden panzerler ikinci golü de çabucak bularak rahatladılar. Oyunun 2. yarısında Tim Cahill in haksız bir kırmızı kart görmesiyle de durum 4-0 a geldi.Böylece bu zamana kadar oynanan maçların içinde en çok gol atılan maç bu maç oldu. Bana göre en zevkli maç da bu maç oldu. Hatta en güçlü takımı gördüğüm maç da bu oldu...




Tehlikeli forvetlere,fizikli defanslara,akıllı orta sahalara ve hızlı kanatlara sahip bir takım iseniz ve daha da önemlisi ,kapris yapan, artis yıldız oyuncunuz yok ise, sisteminiz takır takır işler ve sonuca öyle ya da böyle gidersiniz. Bunun bir örneğini sahaya yansıttı panzerler. Boşuna Panzer dememişler !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder