13.06.2010

Cezayir 0 - 1 Slovenya

Az önce biten karşılaşmayı Slovenya yine bir kaleci hatası sayesinde (ancak dünkü kadar büyük olmayan bir hata) 1-0 kazandı.



Oyun boyunca Cezayir tehlikeli ataklara imza attı ama neticeye gidemedi. Kanatlardan iyi çıkışlar yaptılar ki özellikle sol kanattaki Karmi Ziani karşısında yine tecrübeli bir Breçko olmasa çok daha önemli paslar kullanabilirdi. Sağ kanat için aynı şeyi söyleyemem zira Glasgow Rangers ın stoperi Madjid Bougherra sağ bek oynatılıyordu. Ortada takımın beyni diye nitelendirebileceğimiz adamlar yoktu. Defansif orta sahalar topu kullanmaya çalışırken top kayıpları yapıyordu. Slovenya'nın en önemli silahı olarak gösterilen Novakoviç topa değemedi desek yeridir. Gol pozisyonunda sola doğru koşu yaparak Koher in önünü açtı ve kalecinin tutabileceği topu tutamamasıyla gol geldi. Cezayir in Novakovic i tutan stoperini beğendim adını anımsayamasam da... Dediç gerilere kadar gelip top alsa da ileri taşıyamadı.Oyuna sonradan dahil olan Peçnik de isteneni veremeyince maç aynı sonuçla bitti. Bu arada Cezayir forveti 2 sarı kart görerek oyun dışı kaldı ve takımını zor durumda bıraktı. Aslında oynadığı kısa süre içinde 3-4 kafa vuruşu yaparak takımının en önemli pozisyonlarını yaşattı.Her şeye rağmen kalede Handanoviç güven verdi. Keşke kaleci sıkıntısı yaşayan Galatasaray alsa onu !



Bu sonuçla gruptan çıkma adına büyükl avantaj elde eden Slovenya'ya ABD ve İngiltere karşılaşmalarında kimse şans vermiyor. Ama futbol her zaman favorilerin kazandığı bir oyun değil ve daha da önemlisi her zaman kazanmak gerekmez !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder