13.06.2010

İngiltere 1 - 1 ABD

C grubu ilk maçında İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri ile beklenmedik bir şekilde 1-1 berabere kaldı.



Maç öncesi benim tahminime göre İngiltere defansif oynayacak,Rooney nin kontra ataklarıyla gol arayacak,korner ve duran toplarla etkili olacaktı. Ancak henüz 4. dakikada kaptan Gerrarrd hızlı gelişen bir atakta Heskey nin güzel pasında gol atarken zorlanmadı. Oyun bundan sonra yine de beklediğim gibi gelişti. İngiltere saldırmıyor,kontrollü oynuyor , hızlı adamlarıyla gol bulmaya çalışıyordu. Nitekim kanatlarda Lennon ve ilerleyen dakikalarda Wright-Phillips in olması bu düşüncemi destekliyordu. Artık İngiltere puan vermez dediğim anlarda Dempsey'den cılız bir vuruş ve o da ne "GOL" oldu. Kaleci Green in büyük hatasıyla Amerika beraberliği yakalamış oldu.Casillas bu durumu daha turnuva başlamadan önce sezmişti,ne de olsa iyi bir kaleciydi. İngiltere bu kalecilerle iş yapamaz demişti ki daha ilk işte bu ortaya çıktı. Her ne olursa olsun, Green bu hatayı yapmasaydı bile benim her zaman ilk tercihim Joe Hart olmuştur. Neredeyse istediği adamı alabilen Manchester City'nin henüz 23 yaşındaki İngiliz kalecisi çünkü o. City kaleci de alamaz mı istese ? E peki niye almıyor ?



Amerikanın oyununa gelirsek, iyi kademeli sağlam bir defans anlayışı uyguladılar. Sıfırdan kesilen toplara dokunamamaları beni şaşırtsa da sonuçta tehlike olmadı. Bir de kornerlerde Glen Johnson ın boş kalması alışılmamış bir durumdu benim açımdan... Fizikli forvet Altidore son dakikaya kadar stoperlerle boğuştu ki Carragher ve Terry artı King den ikisi dünyadaki en üst düzey defans oyuncuları sayılır. Donovan etkili paslar atmasa da toğu aldıktan sonra oyunu rahatlatışı ve arkadaşlarını oyuna dahil edişi Amerikaya zaman kazandırdı. Tehlikeli 1 şutları var ve gol olan top da tehlikeli bir şut değil. Bunları hesaba katarsak 1 puan Bob Bradley ve takımı için çok iyi sonuç. Hem de İngiltereye karşı. Slovenya sürpriz yapmazsa gruptan çıkacak kadar güçlü bir takım Amerika.

1 yorum:

  1. İngiltere-ABD karşılaşması beklediğim gibi zorlu geçti. Kupadaki favorim İngiltere'nin kupanın açılış maçında ABD gibi disiplinli ve iyi oturmuş bir takımla karşılaşması şanssızlıktı. Ben açıkçası bu beraberliği sürpriz bulmadım. Çünkü unutulmaması gereken aynı Amerikan takımının geçen sene İspanya'yı Konfederasyon kupası dışına itmesidir.
    Feedinand ın olmayışı ise İngilizler için büyük şanssızlık. Bunu daha ilk maçta boşluğunun hissedilmesinden anlayabiliyoruz. King hiçbir zaman güven veren bi stoper gibi gelmiyor bana. Ama ne olursa olsun ilk maçta İngilizlerden beklediğimi aldım.Güçlü ABD önünde kaleci şanssızlığı ile yenen bir golle 2 puanı kaybettiler. Ama bu 7 puanla gruptan lider çıkmalarına engel olmayacaktır.
    Son bi sözüm de Capello'ya.Onun gibi bi hocanın tercihlerini tartışmak bize düşmez ama Green yerine son turnuvasını oynayan James i veya Hart ı seçmesi daha ii olurdu.Ve de Joe Cole gibi bir ismi sahada Milner veya Philips varken yanımda oturtmam. Bununla birlikte yılların eskitemediği Heskey i net bir pozisyonu harcasa da beğendim...

    YanıtlaSil