9.06.2010

Deutschland !

Her dünya kupasında olduğu gibi Almanya yine sıkıntısız geldi kupaya. Rusya'nın tek ciddi rakipleri olduğu grubu 26 puanla lider tamamladılar. 10 maçta 26 puan toplarken mağlubiyet yüzü görmemeleri de şaşırtıcı. Çoğu futbolsevere göre bu performansa rağmen Dünya Kupasında başarıya ulaşamayacaklar ,çeyrek finalden öteye geçemeyecekler ! Benim düşünceme göre ise son 3 büyük organizasyonda yarı final görmüş bir takımın her ne kadar eksiği olursa olsun yine yarı final görme ihtimali çok yüksek. Özellikle de bahsettiğimiz takım Panzerler diye nitelendirilmiş makine gibi işleyen,bireysel yıldızla alakası olmayan , disiplinli ve mücadeleci bir takım olursa...



Kupaya sakatlardan ve yanlış tercihlerden başlayacak olursak en önemli kayıp kuşkusuz Ballack. Boateng "isteyerek yapmadım" dese de o maçı seyreden herkes gördü ki bir anlık hırs ve öfke ile bilerek ve isteyerek yaptı faulü. Bileğinin üzerine gelince kramponun çivisi, sakatlık kaçınılmaz oldu. Ballack tan sonraki en önemli eksiklik kadroya alınmayan Frings tir sanıyorum. Orta sahaya çeki düzen veren, gerektiğinde oyun kontrolünü ele alıp takımını rahatlatan 2 kişiden yoksun Panzerler. Serdar Taşçı'nın çıkışıyla pabucu dama atılan , bir zamanlar Borussia Dortmund un yıldız oyuncusu olup Real Madride transfer olan ancak sakatlıklar yüzünden varlık gösteremeyen bir oyuncu daha var, Metzelder. Çoğunuz için çok fazla önem arz etmesede son büyük organizasyonlarda daima takımın defansında Mertesacker le birlikte fizikli ve güçlü defansın oluşturulmasında büyük rol oynamıştı.



Bu hafta başlayacak büyük turnuvada ise çoğunluğu Alman olmayan, takımın "milli" takım olmasına rağmen "milliyet" birliği sağlayamamış 23 kişiden oluşacak Almanya Ulusal takımı. Milli yapısının bozulmasının yanı sıra fiziki yapısı da bozuluyor takımın. Panzer lakabını almasındaki en önemli unsur gittikçe kayboluyor. 2002 dünya kupasında ilk 11 de sadece 1 isim (ki o da Neuville idi) 1.80m boyun altında fiziğe sahipti. Şimdikiler fizik açıdan da çok geride.
Fiziği,milliyeti bir kenara bırakırsak, takıma seçilen bu 23 adamdan takım oluşturma konusunda ciddi sıkıntıları var teknik direktör Löw ün. Yukarıda bahsettiğim orta saha eksikliği başlıca sorun.




Hayalimde kadro kurmaya çalışıyorum,ben bile sıkıntı yaşıyorum. Şöyle başlarsak kalecilerin üçü de hoşuma gitmiyor. Bence bu tercihler arasında Borussia Dortmund un kalecisi Roman Weidenfeller de olmalıydı. Defansın ortasında Mertesacker ve Serdar en üst seviye olmasa da yeterli gözüküyorlar. Lahm ın kalitesinden şüphe edecek yoktur ama karşı kanadında oynayacak isim hala belirsiz.Muhtemelen küme düşen Hertha Berlin kaptanı Arne Friedrich sağ bek oynayacak , kaptan Lahm ise sol.Defansif orta saha olarak Khedira ismi anılırken ofansif orta sahada ise Mesut'un ismi okunuyor. Gerçi Schweinsteiger de orta sahanın ortasında oynar ama sistemleri nasıl kurulacak bilmediğimiz için açıklık getiremiyorum. Genç yetenek Kroos da Özil ya da Schweinsteiger mevkiilerinde değerlendirilebilir. Kanat oyuncusu olacaksa bu takımda Podolski ve Marko Marin ilk favorilerim. Forvette ise tartışmasız Gomez diyorum ve takımımı bitirmeden önce Cacau ya dikkat çekmek istiyorum. Stuttgart ın ilk yarıdaki berbat performansından sonra 2. yarıda takım halinde üst düzey futbol oynamaları Cacau nun kaptan olarak elinden geleni yapmasıyla mümükün oldu. Bu sayede takıma seçilen Cacau forvet arkası denilen bölgede etkili toplar atıp,2 ye 1 lerde güzel oyunlar çıkartabilmekte.


Büyük turnuvaların gol kralı adaylarını belirlemek zor ama bu turnuvada sanıyorum ki Almanyadan böyle biri çıkmayacak. 2 dünya kupası finalinde toplam 14 gol atıp Ronaldo nun 1 gol gerisinde kalmasına rağmen The Bomber lakaplı,fiziği futbolcudan çok halterciyi andıran Gerd Müller gibi fırsatçı golcü kalmadı artık takımda. Onu da geçtim en üst düzey sadece 3 oyuncu sayılabilir . Real Madrid ya da onun ayarındaki büyük takımlarda 1 oyuncu bile forma giymiyor. Evet Şampiyonlar Liginde final oynadılar ama almanlar sayesinde mi oynadılar acaba ?
Turnuvada iyi bir derece elde edip futbolcularını iyi pazarlayabilir ve seneye de lig mücadelesi beklenenden üstün olursa Panzerler Tank olarak geri dönerler. İzleyin ve görün !

2 yorum:

  1. Grubu çok büyük olasılıkla birinci tamamlayacaklar C grubu 2. ile 2.tur maçı yapacaklar ki muhtemelen burdan da başarıyla geçeceklerdir. Sonra çeyrek final de B grubu 1. ile yapacakları maçta ise hiç şans vermiyorum kendilerine ne de olsa muhtemel rakipleri Arjantin.

    YanıtlaSil
  2. arjantin inşallah çıkar oraya kadar :)

    YanıtlaSil