9.06.2010

Slovenya !

Güney Afrikaya gitmesi sürpriz gözüken 5 ülke varsa Slovenya da bu gruba dahildir. Hele hele baraj maçında Rusya gibi dünya markası bir takımı eleyerek finallere kalmaları sürprizliğin yanı sıra bazı beklentileri de doğuruyor Sloven halkında.



Bireysel olarak bakarsak en yıldız isimleri Udinese'nin kalesini yıllardır koruyan Samir Handanoviç, Köln de Podolski ile beraber gol arayan Novakoviç ve aynı takımın gol yememe çabasını sarfeden defans oyuncusu Brecko, Bochum un golcüsü (bu sezon iyi olmasa da ) Dedic ve son olarak da elemelerde attığı gollerle ilgimi çeken Peçnik...



Bu oyunculardan hangisini üst sınıf bir takıma koyarsınız ki ? Üst sınıfı bırakın , eledikleri Rusya milli takımına bile giremezler. Ama işte futbol ya bu, bireysel yeteneğin tek başına herhangi bir şey ifade etmediği aşikar. Her zaman takım oyunu oynayıp, rakibinden çok mücadele eden kazanır. Slovenya bu özelliğinden inanılmaz derecede çıkar sağlayacak bence. Hem rakiplerinin onları küçük görmeleri hem de gruplarında Afrikadan Mısır yerine gelen Cezayir gibi nispeten zayıf bir takım olması dediğimin olmasına katkı yapacaktır. Slovenya işini ciddiye alıp her zaman oynadığı takım oyununu oynarsa gol de atabilir,maç da kazanabilir hatta işleri son maça kalırsa bir üst tura bile çıkabilirler. Sürpriz beklemek adil olmaz zira daha önce hiçbir önemli organizasyonda görmedik kendilerini. Turnuvanın takım gibi takımı olsunlar, nasıl futbol anlayışları olduğunu görelim ve diyelim ki "Helal olsun Slovenya ! "

2 yorum:

  1. Cezayir ve A.B.D maçlarından 1 galibiyet 1 beraberlik alabilme olasılıkları var 4 puan almaları gruptan çıkmalarına yeterli olur. Ama ben gruptan çıkmada Cezayir in kendilerine zorluk cıkaracağını düşünüyorum ne de olsa büyük turnuvalar da nasıl oynanılacağını biliyor gibiler.

    YanıtlaSil
  2. slovenyanınki bi umut işte.
    cezayir de çok kötü değil ama tanıdığım sadece 1 oyuncusu var. Majid Bougherra :)

    YanıtlaSil