13.06.2010

Arjantin 1 - 0 Nijerya



Dün oynanan dünya kupası B grubu 2. maçında sansasyon yaratacak derecede yüksek kaliteli forvetlere sahip olan Arjantin ile sıradan bir takım olarak göze çarpan Nijerya karşılaştı ve maç Arjantin'in 1-0 üstünlüğüyle son buldu.


Maç öncesi herkes Arjantinin farklı kazanacağını , olağanüstü bir oyun oynayacağını Nijerya'yı sahadan sileceiğini düşünürken "defansı zayıf ki bunların" diyen ben maçın gidişatını görünce pek bi memnun oldum. Arjantin bir kaç önemli fırsat kaçırsa da Nijerya da boş bir takım olmadığını gösterdi. Daha etkili oyun kurucuları olsa sanıyorum Arjantin çok zor durumlara da düşebilirdi. Ama böylesi demek ki Maradona için yeterli ki zaten yeterli olmasa ne olur ? Bu bir dünya kupası maçı ve herkes elinden gelenin en iyisini yapmak ister.

Kişisel olarak baktığımızda Mascherano aşırı defansif kalırken orta sahada tek top kullanan isim Veron oldu. Messi gerilere gelip top almak istediyse de topu yine aldığımı kişiye oynamak zorunda bırakıldı. Tevez biraz tutuk olmasına rağmen iyi paslar çıkardı.Bunların birinde Higuain i kaleciyle karşı karşıya bırakmasına rağmen Madridli yıldız golü yapamadı. Daha doğrusu Nijerya kalecisi gerçekten iyiydi. Messinin köşelere plaselerinde olsun sert toplarda olsun hiç hata yapmadı. Zaten golü de korner için ileriye çıkan şampiyon Marsilyalı Gabriel Heinze kafayla attı. Nijeryada Martins oyuna girmesine rağmen çok etkili olamadı. Yakubu ise ikili mücadelelerde Demichelisten ne kadar üstün olduğunu herkese gösterdi. Savunmada ise Yobo oluşabilecek tehlikeli pozisyonları elinden geldiği kadar kesti. Orta sahanın genç ismi Haruna gözüme çok hoş geldi. Top kullanan,fizikli ve isabetli oyunuyla beğenimi kazandı. Arsenal deki Song gibi aynı işte...



Maç sonunda Maradona galip geldiği için çok sevindi, ki ileride böyle sevinçleri yaşayamayacağının farkında sanırsam. Karşılarında bir İspanya ,Brezilya , İtalya gibi takımlar olunca sanmıyorum ki Arjantin oyun kurabilsin. 2 kişiden oluşan orta sahayla oynayan takım kesinlikle başarılı olamayacaktır !

1 yorum:

  1. Arjantin turnuvaya 3 puanla başladı. Maçı 1-0 kazandılar ama maç daha da farklı bitebilirdi Higuain ve Messi biraz daha dikkatli olsaydı. Turnuva öncesi herkesin hemfikir olduğu Arjantin'in müthiş hücum gücüne karşın defansının yeterince sert ve iyi olmadığıydı. İlk maçta verdiği pozisyonlar da bunun bir ispatıydı sanki. Ama bence bu kadar pozisyon vermelerinin sebebi biraz da Afrika ekibini hafife almalarıydı. Çünkü kaptırılan toplara Mascherano ve Veron dışında koşan adam kovalayan yoktu. Onlarda biliyor ki bu kadar yumuşak bir futbolla çeyrek finalin ötesini göremezler.
    Dün Milito gibi bir golcünün kenarda oturması beni hayal kırıklığına uğrattı.Milito benim gözümde Messi ile birlikte adı 11 e yazılacak ilk isimdir. Higuain net pozisyonları değerlendiremeyerek olsaı bi farkın önüne geçti ve son bölümde takımını sıkıntıya soktu. Bi de anlayamadığım (bunu herkes söylüyor ama) şu arjantin takımında Zanetti ve Cambiasso nasıl olmaz. Bana göre şu kadroda eşdeğerleri olmayan oyunculardı ancak Maradona belki de kupayı kaçırmasına sebep olacak hatayı yaparak onları Afrika ya götürmedi.
    Son olarak kritik maçlarda eğer daha disiplinli olunursa, gerekli sertlik gösterilir ve Messi gibi yıldızlar da ruhlarını ortaya koyarsa final oynamaları kaçınılmaz olur...

    YanıtlaSil